Στα 85,72 δολάρια το Brent και στα 83,19 δολάρια το WTI, καθώς η παύση των επιθέσεων αναζωπυρώνει τις ελπίδες για διπλωματική λύση
Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η διακοπή των εκατέρωθεν επιθέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου περιόρισε τις ανησυχίες για περαιτέρω διαταραχές στην παγκόσμια προσφορά.
Το Brent υποχωρεί κατά 6,5%, στα 85,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό WTI σημειώνει πτώση περίπου 6,9%, στα 83,19 δολάρια το βαρέλι.
Η αποκλιμάκωση ακολουθεί την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν, από αργά την Παρασκευή, τις επιθέσεις τους κατά του Ιράν, χωρίς να προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση. Από την πλευρά της, η Τεχεράνη γνωστοποίησε ότι σταμάτησε τα αντίποινά της, υπό την προϋπόθεση ότι η Ουάσιγκτον θα διατηρήσει την ίδια στάση, ενώ συμμετείχε σε συνομιλίες με το Ομάν σχετικά με την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ.
Οι εξελίξεις ενίσχυσαν τις προσδοκίες για επανεκκίνηση της διπλωματικής διαδικασίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εμφανίζεται πρόθυμος να επιστρέψει στις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, ωστόσο, δεν έχουν εξαλειφθεί. Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη Saudi Aramco στα λιμάνια Τζιζάν και Γιανμπού, στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Παρά τη σημερινή υποχώρηση, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σημαντικά ενισχυμένες σε σύγκριση με τα επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων. Οι αγορές εξακολουθούν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ και στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία έχει αποκτήσει αυξημένη σημασία ως εναλλακτική διαδρομή για τις εξαγωγές σαουδαραβικού αργού και τη διακίνηση εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπερνάρ Αρνό: Διαψεύδει τις φήμες για οικογενειακή διαμάχη στη LVMH
- Υποχωρεί η ναυτιλιακή κίνηση στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τα πλήγματα των Χούθι σε εγκαταστάσεις της Aramco
- ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- COSMOTE TELEKOM: Παγκόσμια πρωτιά με το ταχύτερο δίκτυο κινητής για 10η συνεχόμενη χρονιά
- ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ορθή Επανάληψη)
- Revolut: Ανοίγει την πόρτα των private markets με επενδύσεις από 1 ευρώ σε κεφάλαια των Apollo και Ares
- Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων επενδύουν στην AI για να «επιστρέψουν» οι επενδυτές
- Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά από ταξιδιώτες για τις καλοκαιρινές διακοπές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








