Πώς επηρεάζεται το ρωσικό αργό από την στοχοποίηση Τραμπ
Σε καταρχήν συμφωνία για μια ακόμη μεγάλη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για τον Σεπτέμβριο κατέληξαν τα μέλη του OPEC+, καθώς ο οργανισμός σκοπεύει για να ανακτήσει το μερίδιό του στις παγκόσμιες αγορές αργού πετρελαίου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Σαουδική Αραβία και οι εταίροι της σχεδιάζουν να επικυρώσουν την προσθήκη 548.000 βαρελιών ημερησίως για τον επόμενο μήνα.
Η αύξηση θα ολοκληρώσει την αντιστροφή μιας μείωσης 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών που έκαναν οκτώ μέλη του ομίλου το 2023.
Ο OPEC+ έριξε τις τιμές του πετρελαίου σε χαμηλό τετραετίας στις αρχές Απριλίου.
Την ίδια στιγμή, οι αγορές εξακολουθούν να κλονίζονται μετά από τις δραματικές ανακοινώσεις δασμών του Ντόναλντ Τραμπ. Η συμμαχία ακολούθησε με μια σειρά από τεράστιες μηνιαίες αυξήσεις παραγωγής και επιτάχυνε ακόμη περισσότερο τον Ιούλιο.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν ανακτήσει τις απώλειές τους καθώς η ζήτηση αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent στο Λονδίνο να ολοκληρώνουν λίγο κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, ενώ έχουν μειωθεί κατά 6,7% φέτος.
Ωστόσο, οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η αγορά θα αντιμετωπίσει ένα αυξανόμενο πλεόνασμα αργότερα στη χρονιά, καθώς οι προμήθειες αυξάνονται και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης επηρεάζει αρνητικά τη ζήτηση.
Πώς επηρεάζεται το ρωσικό αργό από την στοχοποίηση Τραμπ
Η απόφαση έρχεται στο πλαίσιο των απειλών του Τραμπ να στοχοποιήσει τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου επιβάλλοντας δευτερογενείς δασμούς στους αγοραστές των προμηθειών του, εκτός εάν υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Μια διαταραχή στις ρωσικές ροές θα απειλούσε να αυξήσει τις τιμές του αργού πετρελαίου.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, πραγματοποίησε μια επίσκεψη στο Ριάντ την Πέμπτη για να συζητήσει τη «συνεργασία μεταξύ των χωρών» με τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν.
Οι δύο χώρες ηγούνται από κοινού του OPEC+ από την ίδρυσή του, σχεδόν εδώ και μια δεκαετία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαραθώνιος 2026: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
- Η επόμενη ημέρα του τεχνολογικού sell-off: Οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν την ανάκαμψη
- Fitch: Δεν αναβάθμισε την Ελλάδα – Οι αδυναμίες που επισημαίνει ο οίκος
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








