Η όλη αναδιάρθρωση γίνεται με αδιαφάνεια και με συνοπτικές διαδικασίες
Χωρίς να αναφέρει τα σκάνδαλα που προηγήθηκαν και τα εκατομμύρια που φαγώθηκαν, ο υπουργός Οικονομιών Κυριάκος Πιερρακάκης, πήρε τη σκυτάλη για το θέμα των ΕΛΤΑ μετά το θόρυβο που προκάλεσε το ξαφνικό λουκέτο σε 204 καταστήματα.
Να θυμίσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, αλλά η τρίτη, μετά τη μεγάλη αύξηση κεφαλαίου που έκανε η εταιρεία, τη μείωση του προσωπικού και το σκάνδαλο το οποίο η κυβέρνηση κρύβει ακόμα κάτω από το χαλί.
«Τα ΕΛΤΑ έχουν πρόβλημα αλλά πρέπει να επιβιώσουν» τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και σε εθελούσια έξοδο.
«Το ζητούμενο είναι να επιβιώσουν. Τα ΕΛΤΑ έχουν πρόβλημα,. Πάρα πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Η αλληλογραφία είναι 10% αυτού που ήταν. Πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις. Εγώ θα συμφωνήσω ότι πρέπει να ληφθεί υπόψιν κάθε παράμετρος. Και αυτό γίνεται. Να τονίσω ότι τα χρήματα που έχουν μπει είναι για να επιβιώσει ο οργανισμός όχι το ανάποδο» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ζήτησε την άμεση σύγκληση των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των ΕΛ.ΤΑ με το αίτημα να γίνεται ομοφώνως αποδεκτό.
Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μιχάλης Κατρίνης είπε πως «το ζήτημα του κλεισίματος εγείρει σοβαρά ζητήματα» ενώ προβληματισμό εξέφρασαν και βουλευτές της ΝΔ.
Ο κ. Στέλιος Πέτσας είπε «Δεν είναι μόνο ζήτημα τεχνοκρατικό, αλλά και ζήτημα εξυπηρέτησης των πολιτών. Υπάρχουν θέματα με τους ηλικιωμένους, με τις παραμεθόριες περιοχές, αλλά και με μεγάλες περιοχές» ενώ ο κ. Θανάσης Καββαδάς σημείωσε ότι η ανακοίνωση του κλεισίματος 203 καταστημάτων ΕΛΤΑ έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες των εκλογικών τους περιφερειών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο
- Η Λιθουανία έκλεισε τα σύνορα με Λευκορωσία – Μπλοκαρισμένες περίπου 2.000 νταλίκες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες, υπό την επήρεια επιτοκίων ΕΚΤ και πληθωρισμού ευρωζώνης
- Μπλε Κέδρος: Στα 18,9 εκατ. ευρώ η πώληση της Φ Real Estate
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κρούσματα σε 250 εκτροφές στην Κ. Μακεδονία – Θανατώθηκαν 57.000 ζώα
- Παρέμβαση Βαληνάκη: Η άρση 12 εμπάργκο προς την Τουρκία στις ζημίες της “Διακήρυξης Αθηνών”
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 7,83% η Praude Asset Management και με 0,5% η Jefferies International
- Μοτοδυναμική: Αυξημένα 1,3% στα 10,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 








