Έκπτωση 15% και όχι γενική μείωση στο ρεύμα κατά 15% αποφασίζει η ΔΕΗ και αφορά τόσο εκείνους που πληρώνουν εμπρόθεσμα τον λογαριασμό τους, όσο και εκείνους που έχουν ενταχθεί σε διακανονισμό και είναι συνεπείς.
Η έκπτωση δεν αφορά ωστόσο στο σύνολο του λογαριασμού, αλλά στο ανταγωνιστικό σκέλος του, δηλαδή σε ό,τι αφορά στο καθαρό ποσό του ρεύματος.
Για έναν οικιακό καταναλωτή με λογαριασμό ρεύματος 169 ευρώ η μείωση δεν θα είναι 25,35 ευρώ, αλλά μικρότερη.
Συγκεκριμένα στον λογαριασμό των 169 ευρώ εκτός από το κόστος του ρεύματος στα 108,78 ευρώ υπάρχει και χρέωση για τον Δήμο την ΕΡΤ κλπ η οποία είναι αξίας 60,22 ευρώ. Έτσι η έκπτωση θα υπολογίζεται στο κόστος του ρεύματος και θα είναι της τάξης των 16,31 ευρώ και συνολικά ο λογαριασμός θα πέσει κατά 9,6% δηλαδή θα μειωθεί από τα 169 ευρώ στα 152,69 ευρώ.
Ταυτόχρονα όσοι πλήρωναν εμπρόθεσμα μέσα στο 2015 θα κερδίσουν φέτος τη διπλάσια αξία του παγίου τους η οποία θα αφαιρεθεί από το ποσό.
Έτσι για έναν καταναλωτή όπως ο παραπάνω θα υπάρξει μια επιπλέον μείωση στο τετράμηνο της τάξης των 13,94 ευρώ. Στόχος της ΔΕΗ είναι να μην αυξηθούν τα χρέη που αγγίζουν τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και να σταματήσει η φυγή των καταναλωτών προς άλλους παρόχους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις