Στη Μόσχα βρίσκεται ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρει το περιοδικό Politico, η συνάντηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας αναμένεται να γίνει σήμερα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία, Αντρέι Μέλνικ, δήλωσε ότι ο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.
Ωστόσο, αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για την πρωτοβουλία του πρώην Καγκελαρίου της χώρας.
«Η Ουκρανία ήθελε να δει αν ο Σρέντερ θα μπορούσε να χτίσει γέφυρες διαλόγου με τον Πούτιν», ανέφερε στο Politico πηγή που γνωρίζει περισσότερα.
Πηγές του περιοδικού ανέφεραν επίσης ότι πριν την επίσκεψη Σρέντερ στη Ρωσία υπήρξε συνάντηση στην Κωσταντινούπολη με Ουκρανό πολιτικό, που είναι μέλος της αντιπροσωπείας της χώρας για τις ειρηνευτικές διαβουλεύσεις με τη Ρωσία.
Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα ο Γκέρχαρντ Σρέντερ βρίσκεται στο στόχαστρο πολιτικών αντιπάλων, αλλά και φίλων και συνεργατών του, λόγω της επιμονής του να παραμένει στέλεχος των κρατικών κολοσσών ενέργειας της Ρωσίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νικήτας Κακλαμάνης: «Κόφτης» στις κάμερες λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ, «κατώφλι» στα κόμματα – Η Βουλή σε λειτουργία mute
- Συνάντηση Νετανιάχου – Τραμπ τη Δευτέρα 29/12 στη Φλόριντα
- WindEurope: Οι ΑΠΕ εξοικονομούν ποσό ίσο με τη δαπάνη για υγειονομική περίθαλψη
- Τράπεζες: Πως θα λειτουργήσουν την Πρωτοχρονιά
- Σύλληψη 29χρονης στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με 24 κιλά κάνναβης
- Ζελένσκι: Επαφές με τους Eυρωπαίους συμμάχους του πριν από τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Νέα Υόρκη: Νέα χιονοθύελλα προκαλεί χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων
- ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα 6ωρης εργασίας με μισθό 700 ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








