Προηγήθηκε καταγγελία καθώς διαφήμιζε τις «υπηρεσίες» του στο διαδίκτυο
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της το Σάββατο αναφέρει ότι προχώρησε στη σύλληψη ενός 60χρονου την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία που υποστηρίζει ότι προέβαινε σε παράνομη ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων και ταινιοθηκών, χωρίς σχετική άδεια, ενώ διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο, έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής.
Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Από την έρευνα και την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 60χρονου στην υπόθεση. Από έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού και η αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιρειών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 10 IPTV Αndroid Βox, από τα οποία 2 ήταν τροποποιημένα κατάλληλα για την επικοινωνία με παράνομες πλατφόρμες – διακομιστές (servers) αναμετάδοσης τηλεοπτικών καναλιών,
• 8 USB, στα οποία υπήρχε εγκατεστημένο λογισμικό παράνομης παραμετροποίησης των IPTV Boxes,
• κινητό τηλέφωνο, laptop και 3 σκληροί δίσκοι.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κομισιόν: Με προτροπή Τραμπ προτείνει νέες κυρώσεις στη Ρωσία – Το βάρος σε crypto, τράπεζες και ενέργεια
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται στα 1,1835 δολάρια
- Πειραιώς: Παραμένουν σημαντικά υψηλότεροι οι δασμοί από αυτούς που ίσχυαν μέχρι και πέρυσι
- Εθνική Ασφαλιστική: Συμφωνία με Συγγελίδη για την απόκτηση των εταιρειών Elysee
- ΤτΕ: Στα 79,714 δισ. ευρώ τα δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers το β΄τρίμηνο – Στα 27,961 δισ. ευρώ των επιχειρήσεων
- Έκοψαν τον Jimmy Kimmel μετά από σχόλιο για τον Kirk
- Eurostat: Αύξηση 3,2% στην οικοδομική δραστηριότητα της ευρωζώνης τον Ιούλιο
- ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Οκτωβρίου 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις