Μεγάλα τα συμφέροντα στη χώρα καθώς ρωσικές εταιρείες κολοσσοί μαζί με την εθνική εταιρεία του Άμπου Ντάμπι ADNOC, υλοποιούν μεγάλα κοινά έργα
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται καθ’ οδό για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να συμμετάσχει στις συζητήσεις της ομάδας των κορυφαίων παραγωγών πετρελαίου ΟΠΕΚ+, αλλά και σε εκείνες για τους πολέμους στη Γάζα και την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2019, με σκοπό να συζητήσουν την ενεργειακή συνεργασία, στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και οι συγκρούσεις στην Υεμένη, τη Συρία και οι προσπάθειες για τη “διασφάλιση της σταθερότητας στον Κόλπο” .
Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες και με τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν στο Άμπου Ντάμπι καθώς οι ρωσικές ενεργειακές εταιρείες, Lukoil, Gazprom και Novatek, μαζί με την εθνική εταιρεία του Άμπου Ντάμπι ADNOC, υλοποιούν μεγάλα κοινά έργα.
Επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν και οι συνεργασίες σε κλάδους όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η κατασκευή πολιτικών αεροσκαφών, η μεταλλουργία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα φαρμακευτικά προϊόντα και οι ψηφιακές τεχνολογίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΓΕΝ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (Ορθή Επανάληψη)
- Νέος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος ο Αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορούχας
- Το Ιράν στόχευσε αμερικανικό πλοίο κοντά σε λιμάνι του Ομάν
- Επιθέσεις σε λιμάνια του Κουβέιτ
- Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Πακιστάν, Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Αιγύπτου
- Μπήκαν και οι Χούθι στον πόλεμο με επιθέσεις στο Ισραήλ
- Πυραυλική επίθεση σε Αμερικανούς σε αεροπορική βάση της Σαουδικής Αραβίας
- Sabo: Επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στις υπηρεσίες ναυτιλίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








