Η περίπτωσή της καταγράφεται ως ιστορική για την πολιτεία, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί εκεί εκτέλεση γυναίκας εδώ και πάνω από δύο αιώνες
Το πράσινο φως για την εκτέλεση της Κρίστα Πάικ άναψε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ακυρώνοντας την απόφαση ομοσπονδιακού εφετείου που είχε «παγώσει» προσωρινά τη διαδικασία λίγες ώρες νωρίτερα.
Η καταδικασμένη για ανθρωποκτονία στο Τενεσί αποτελεί την πρώτη γυναίκα αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2023.
Παράλληλα, η περίπτωσή της καταγράφεται ως ιστορική για την πολιτεία, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί εκεί εκτέλεση γυναίκας εδώ και πάνω από δύο αιώνες.
Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο συνήγορος υπεράσπισης Λουκ Ίνεν επισήμανε πως η διαδικασία ήταν δυνατόν να εκκινήσει ανά πάσα στιγμή, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να είχε ήδη ολοκληρωθεί έως τη στιγμή που τοποθετήθηκε δημόσια.
Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκε και η ιδιαίτερη απαίτηση που υπέβαλε η Πάικ λίγο πριν από την καθορισμένη ώρα execution.
Η θανατοποινίτης ζήτησε το προσωπικό που θα αναλάβει τη διαδικασία να απαρτίζεται αποκλειστικά από γυναίκες.
Η πλευρά της υπεράσπισης θεμελίωσε το αίτημα στο βαρύ ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη κατά την παιδική της ηλικία, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία ανδρών στο χώρο ενδέχεται να της προκαλέσει εκ νέου έντονο ψυχικό τραύμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επέκταση της Lavipharm στη Γαλλία με την έναρξη πωλήσεων του DUROGESIC
- Space Hellas: Eκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 5 εκατ. ευρώ
- Wonderful: Μετά την Τelekom Ελλάδας, ήρθε η Telekom Αυστρίας
- Καμπανάκι από την Τράπεζα της Αγγλίας για τους κινδύνους της ΑΙ
- SPACE HELLAS Α.Ε. - Ανακοίνωση Εκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου
- DIMAND Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Πράσινο φως από το Ανώτατο Δικαστήριο για την εκτέλεση της Κρίστα Πάικ
- Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις μετεγγραφής και μετακίνησης φοιτητών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








