Οι μετοχικές μεταβολές στην Premia μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου
Με ποσοστό 7,57% βρίσκεται η Nequiter Invest AB στην Premia Properties, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας.
Η ανακοίνωση της εταιρείας:
Η εταιρεία «PREMIA AΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» (η «Εταιρεία»), ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό τις παρακάτω μεταβολές των ποσοστών επί των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, οι οποίες επήλθαν στις 25.07.2025, ημερομηνία κατά την οποία εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χ.Α. 30.769.230 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές (οι «Νέες Μετοχές») της Εταιρείας, που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της (η «Αύξηση») με καταβολή μετρητών, δυνάμει της από 08.05.2025 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και της από 16.07.2025 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας:
– Κατόπιν της ολοκλήρωσης της Αύξησης, στο πλαίσιο της οποίας η Sterner Stenhus Greece AB κάλυψε 6.000.000 Νέες Μετοχές, ο αριθμός των μετοχών που κατέχει άμεσα η Sterner Stenhus Greece AB στην Εταιρεία διαμορφώθηκε σε 42.264.824 μετοχές και το ποσοστό επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας που αντιστοιχεί σε αυτές σημείωσε μεταβολή μεγαλύτερη του 3%, και κατήλθε σε 33,41%.
Ο Ηλίας Γεωργιάδης ελέγχει την Sterner Stenhus Holding AB, η οποία ελέγχει την Sterner Stenhus Greece AB. Επιπλέον ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης κατέχει άμεσα 113.050 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,09% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Έτσι, ο αριθμός των δικαιωμάτων ψήφου που ελέγχει συνολικά ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, άμεσα και έμμεσα, μέσω των ελεγχόμενων από εκείνον εταιριών, ήτοι Sterner Stenhus Holding AB και Sterner Stenhus Greece AB στην Εταιρεία, σημείωσε μεταβολή μεγαλύτερη του 3%, και κατήλθε σε ποσοστό 33,50% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες γνωστοποιήσεις, η Sterner Stenhus Greece AB κατείχε άμεσα, και η Sterner Stenhus Holding AB, έμμεσα, 36.264.824 μετοχές που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 41,62% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της, ενώ ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης ήλεγχε έμμεσα, μέσω των ελεγχόμενων από εκείνον εταιριών, ήτοι Sterner Stenhus Holding AB και Sterner Stenhus Greece AB, 36.264.824 μετοχές που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 41,62% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
-Η Nequiter Invest AB κατέχει 9.574.000 μετοχές έκδοσης της Εταιρείας. Ως αποτέλεσμα της Αύξησης και της έκδοσης των Νέων Μετοχών, δεδομένου ότι η εταιρεία Nequiter Invest AB δεν κάλυψε Νέες Μετοχές, το ποσοστό που αντιστοιχεί στις μετοχές και στα δικαιώματα ψήφου που κατέχει η Nequiter Invest AB στην Εταιρεία κατήλθε του ορίου του 10% και ισούται με 7,57%.
Η Nequiter Invest AB ελέγχεται από τον Jan Gösta Lennart Lindeberg.
Σύμφωνα με τις τελευταίες γνωστοποιήσεις, η Nequiter Invest AB κατείχε άμεσα και ο κ. Jan Gösta Lennart Lindeberg κατείχε έμμεσα, μέσω της Nequiter Invest AB, 9.325.176 μετοχές που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 10,70% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αμυντική συμφωνία Αυστραλίας – Καναδά 1,5 δισ. ευρώ
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 17ης Ιουνίου 2026 για Αγορά Ιδίων Μετοχών
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας αναφορικά με το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου και τον συνολικό αριθμό των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 9 του Ν. 3556/2007
- Καταδικάστηκαν Ασημακοπούλου, Σταυριανουδάκης, Θεοδωρόπουλος, Κορομηλάς για τη διαρροή των emails
- METLEN ENERGY & METALS PLC - Info Document re Admission to Trading of new shares pursuant to EU 2017/1129
- Το ευρώ υποχωρεί 0,17%, στα 1,1451 δολάρια
- Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ στη Βρετανία
- Η Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού διαλόγου με το 3ο Investor Summit 2026 (LIVE)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








