Το ξενοδοχείο διαθέτει 130 δωμάτια και σουίτες
Ένα νέο ξενοδοχείο ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Σεπτεμβρίου 2025 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 1). Πρόκειται για το NYX Hotel Thessaloniki της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean, ο οποίο την πρώτη ημέρα λειτουργίας και λίγες ημέρες πριν από την 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σημειώνει πληρότητα άνω του 90%.
Η επένδυση, ύψους 25 εκατ. ευρώ, αξιοποίησε κτίριο στην αρχή της οδού Τσιμισκή, δίνοντας νέα χρήση σε χώρο που παρέμενε ανενεργός επί χρόνια. Η τοποθεσία, σε μικρή απόσταση από τα Λαδάδικα, επιλέχθηκε με βάση τον πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης, την πανεπιστημιακή κοινότητα και τη θέση της Θεσσαλονίκης ως πύλης προς τα Βαλκάνια.
Πρόκειται για την πρώτη παρουσία της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα, με στόχο να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για εταιρική και τουριστική ζήτηση.
Το ξενοδοχείο διαθέτει 130 δωμάτια και σουίτες με smart TV, θύρες USB και υψηλής ταχύτητας Wi-Fi. Στους κοινόχρηστους χώρους περιλαμβάνονται lounge bar και εστιατόριο, γυμναστήριο, business lounge, co-working υποδομές και αίθουσες συνεδρίων για επαγγελματικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το interior design υπογράφει η Tatiana Violari, ενώ παρεμβάσεις φέρουν οι Gera1 και Kenneth Cobonpue.
«Η ανταπόκριση και οι κρατήσεις από την πρώτη στιγμή δείχνουν ότι η πόλη ήταν έτοιμη για αυτό το προϊόν φιλοξενίας», δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης. Ο CEO της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean, Ρόνι Αλόνι, σημείωσε ότι το άνοιγμα στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της παρουσίας του ομίλου στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, με εστίαση σε πόλεις «με ταυτότητα και προοπτική».
Να σημειωθεί πως η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean έχει αναλάβει από το 2017 την ανάπτυξη του Ομίλου Fattal Hotels σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τράπεζα Πειραιώς: Κοντά στις 22 Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο οι νέες μετοχές
- ΕΧΑΕ: Έκτακτη ΓΣ στις 22 Δεκεμβρίου για εκλογή νέου ΔΣ
- Χρηματιστήριο: Με +0,78% μια ανάσα από τις 2.100 μονάδες – Άλμα 4,72% από Motor Oil και 3,87% από Eurobank
- Εκλογές ΔΣΑ: Κοσμοσυρροή και «πηγαδάκια» στην Ακαδημία (βίντεο)
- Credit Suisse: Νέες κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, αυτή τη φορά στη Μονζαβίκη
- Κομισιόν: 19 κράτη – μέλη δήλωσαν συμμετοχή στα δάνεια του μηχανισμού SAFE – Στον «προθάλαμο» η Τουρκία
- Παπαθανάσης: Δημιουργήθηκαν 1.093 νέες θέσεις εργασίας στην Μεγαλόπολη
- ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς στραγγιστού γιαουρτιού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








