Λόγω υπερτουρισμού και υπερβολικής ακρίβειας
Ο υπερτουρισμός και η υπερπροβολή συγκεκριμένων, άλλοτε πολύ δημοφιλών τουριστικών σημείων στην Ευρώπη φαίνεται πως έχουν φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητά τους από τουρίστες.
Σύμφωνα με την Fodor’s, η οποία παράγει αγγλόφωνους ταξιδιωτικούς οδηγούς και διαδικτυακές τουριστικές πληροφορίες εδώ και δεκαετίες, επισημαίνει τους προορισμούς που πρέπει να αποφύγουν οι τουρίστες το 2015 λόγω των επιπτώσεων από τον υπερτουρισμό.
Στην Fodor’s No List για το 2025 περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα Κανάρια Νησιά, η Μαγιόρκα, η Βαρκελώνη, η Βενετία και η Λισαβόνα στην Ευρώπη.
Όπως αναφέρεται στον οδηγό «λόγω του μεγάλου όγκου τουριστών, οι προορισμοί είναι “απαγορευτικά ακριβοί” και γενικά δεν προσφέρονται για μια ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία.
Επισημαίνεται επίσης ότι το Agrigento, στη Σικελία, είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας για το 2025 και λόγω της έλλειψης νερού οι επισκέπτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα.
«Αυτές οι τοποθεσίες είναι δημοφιλείς για καλό λόγο – είναι εκπληκτικές, συναρπαστικές και πολιτιστικά σημαντικές. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά τα πολυπόθητα τουριστικά σημεία καταρρέουν υπό το βάρος της δικής τους προβολής» ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος της Fodor’s No list.
Eπιπρόσθετα, στη Fodor’s No List για το 2025 γίνεται αναλυτική αναφορά στις διαδηλώσεις ντόπιων κατά των τουριστών και σε αντιτουριστικές συμπεριφορές όπως τα νεροπίστολα κατά των τουριστών, τις καταλήψεις παραλιών, τα γκράφιτι και άλλες ακτιβιστικές δράσεις.
Υπάρχει, επίσης, ειδική μνεία σε αποφάσεις των δημοτικών αρχών να καταστείλουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Οικονομικό Ημερολόγιο 2026
- Οι απρόσεκτοι του Άδωνι Γεωργιάδη
- ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΕΕΑΠ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΕΚΠΟΙΖΩ για απόφαση Αρείου Πάγου: Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες του «νόμου Κατσέλη»
- Λαγκάρντ: Σε «καλό σημείο» ο πληθωρισμός, ανθεκτική η οικονομία – Τι είπε για ισοτιμία ευρώ
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - Πρακτικό Συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου της 19.1.2026 για τη συγκρότησή της σε σώμα και τον ορισμό Προέδρου και Αντιπροέδρου της
- Hims & Hers: Πουλάει χάπι αδυνατίσματος – αντίγραφο του Wegovy με 49 δολάρια και «βουλιάζει» Eli Lilly και Novo Nordisk
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Στρατηγική συνεργασία Motor Oil Hellas – Performance Technologies για την επέκταση της πλατφόρμας ServiceNow
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








