Επιχείρηση εξόφλησης οφειλών έχει δρομολογήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με αποκλειστικό στόχο να καταβάλει εκκρεμείς επιστροφές φόρων ύψους 1,26 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ταχύτατη καταβολή των 1,26 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στις εκκρεμείς επιστροφές φόρων, εκ των οποίων περίπου τα 1,083 δισ. ευρώ αφορούν σε εκκρεμείς επιστροφές ΦΠΑ.
Αυτό θα επιτευχθεί μεταξύ άλλων με τη δραστική μείωση του χρόνου επιστροφής του ΦΠΑ , ο οποίος σήμερα κυμαίνεται έως και 1.764 ημέρες, δηλαδή 5 περίπου χρόνια αναμονής!
Να σημειωθεί πως αν και από το Μαρτίου 2013 καθιερώθηκε νέα διαδικασία επιστροφής πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ αυτή δεν εφαρμόσθηκε ποτέ στην πράξη.
Βάσει της διαδικασίας αυτής θα πρέπει να δρομολογούνται άμεσα οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ που περιλαμβάνονται στο αρχείο για επιστροφή χωρίς έλεγχο ειδικά εφόσον ο προϊστάμενος της εφορίας δεν έχει στοιχεία που υπαγορεύουν τον έλεγχο.
Για τις αιτήσεις επιστροφής που περιλαμβάνονται στο αρχείο για επιστροφή μετά από έλεγχο, ο προσωρινός έλεγχος θα πρέπει να ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον για το σημαντικότερο αριθμό αυτών.
Η ίδια διαδικασία ξεκαθαρίζει πως η επιστροφή που αφορά σε εξαγωγικές επιχειρήσεις θα προηγείται των λοιπών αιτήσεων, κάτι που όμως έχει μείνει στα «χαρτιά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στήριξη προνοιακών δομών: Ανανέωση συμβάσεων προσωπικού για έως 8 μήνες
- Ευκαρπία: Επεισόδιο με πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Ανοδικές τάσεις στην αγορά του πετρελαίου
- Πούτιν: Αυτό είναι το “παλάτι” του στο Κρεμλίνο
- Μπαταρίες: Έλλειψη ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης
- ΠΑΟ: Για την τρίτη νίκη κόντρα στην Εφές και την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας
- Ελευθερία του Τύπου: Παραμένει ουραγός η Ελλάδα στην Ευρώπη
- Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα γίνουν οι καταβολές στους δικαιούχους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις