Άλλη μία εφημερίδα της αριστεράς με απλήρωτους εργαζόμενους από τον περασμένο Φεβρουάριο
Στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, που έχει κάνει είσοδο στο χώρο του τύπου τα τελευταία χρόνια με την εξαγορά της Ναυτεμπορικής – και την αποτυχημένη προσπάθεια εξαγοράς των τίτλων της Ελευθεροτυπίας, φαίνεται να καταλήγει η Εφημερίδα των Συντακτών (ΕΦΣΥΝ).
Η ΕΦΣΥΝ αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια οικονομικά προβλήματα και έχει απλήρωτους εργαζόμενους από τον περασμένο Φεβρουάριο. Καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για διαπραγματεύσεις που βαίνουν προς αίσιο τέλος με τίμημα μόλις 3 εκατ. ευρώ και με τον επιχειρηματία να αναλαμβάνει να πληρώσει τα χρωστούμενα περίπου έξι μηνών.
Για την πιθανή εξαγορά μιλάει σε συνέντευξή του στη Lifo και ο συνεταιριστής της ΕΦΣΥΝ, Δημήτρης Κανελλόπουλος, αναφέροντας ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφήνοντας να εννοηθεί την επιτυχή τους κατάληξη.
Ετσι, κλείνει ο κύκλος της εφημερίδας των συνεταιριστών, η οποία γεννήθηκε με αφορμή το θάνατο της Ελευθεροτυπίας, όχι από εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας, όπως εσφαλμένως κυκλοφορεί, αλλά κυρίως από κομματικά στελέχη της αριστεράς και πρόθυμους εργαζόμενους και συνδικαλιστές της πρώην Ελευθεροτυπίας. Αξίζει να ειπωθεί και πάλι ότι οι συνδικαλιστές της Ελευθεροτυπίας πρωτοστάτησαν στις μαζικές απεργίες της Ελευθεροτυπίας, και ταυτόχρονα ετοίμαζαν κρυφά και εν αγνοία των μη κομματικών εργαζομένων, τη νέα εφημερίδα την οποία αποκάλεσαν Εφημερίδα των Συντακτών.
Να σημειωθεί πως ο Μελισσανίδης συμμετείχε στο διαγωνισμό πώλησης των εμπορικών σημάτων και των τίτλων της Ελευθεροτυπίας, αλλά έχασε από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό και εξαγόρασε τα σήματα πλειοδοτώντας και προσφέροντας 8 εκατ. ευρώ. Όμως μέχρι σήμερα τα σήματα παραμένουν «παγωμένα», χωρίς εμπορική χρήση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- MIG: Πώληση ακινήτου 21 εκατ. ευρώ στο Βελιγράδι
- AKTOR: Επιβεβαίωσε τη σύσταση εταιρείας με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας για το αμερικανικό LNG
- Νέο Δ.Σ. στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχ. Προστασίας Περιβάλλοντος: Πρόεδρος ο Χαρ. Χαραλαμπίδης
- Πόση αποζημίωση θα πάρουν οι κάτοικοι της Ακρόπολης για την καθυστέρηση κατεδάφισης των ορόφων του Cocomat
- CrediaBank: Aγορά εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων 90 εκατ. ευρώ
- Μίλτος Φοροζίδης: Αναλαμβάνει Πρόεδρος και CEO στη Lidl Ελλάς και Lidl Κύπρου
- Champions League: Αδικο 1-1 του Ολυμπιακού με την Αϊντχόβεν με ολλανδικό γκολ στο 93′
- Στο ΕΣΠΑ τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου Δήμων Διδυμοτείχου και Λάρισας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








