Προτεραιότητα της κυβέρνησης οι προσλήψεις γιατρών και ο χρόνος αναμονής στον ΕΟΠΥΥ
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη νέα προκήρυξη ενίσχυσης του ΕΣΥ με 530 ειδικευμένους γιατρούς, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το δημόσιο σύστημα υγείας με την παράδοση ανακαινισμένων ή νεόδμητων εγκαταστάσεων και την αύξηση του προσωπικού.
Οι 476 θέσεις αφορούν σε νοσοκομεία της περιφέρειας, σε συνέχεια και των οικονομικών και θεσμικών κινήτρων που έχουν θεσπιστεί για την προσέλκυση νέων γιατρών.
Η κατανομή έγινε με κριτήρια τις ελλείψεις προσωπικού και τις ανάγκες των δημόσιων δομών, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή κάλυψη του πληθυσμού και η ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική περίθαλψη.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.
Η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους λήγει στις 26 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι.
Μειώνεται δραστικά ο χρόνος αναμονής για ραντεβού σε γιατρό ΕΟΠΥΥ
Δραστική βελτίωση έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στον χρόνο αναμονής για την επίσκεψη σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ, ειδικά μετά την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής ηλεκτρονικού προγραμματισμού ραντεβού (finddoctors.gov.gr) στις αρχές Απριλίου.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν κατά μέσο όρο περίπου δύο μήνες ώστε να επισκεφτούν συμβεβλημένο επαγγελματία υγείας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχαν καν διαθέσιμα ραντεβού.
Τον Μάρτιο, χάρη στον συστηματικό εξορθολογισμό των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και τη χορήγηση κινήτρων σε γιατρούς, ο μέσος χρόνος αναμονής για επίσκεψη σε γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ είχε μειωθεί σε μόλις δύο ημέρες, που συνιστά πτώση της τάξης του 96%.
Σήμερα, μετά την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού προγραμματισμού ραντεβού, ο χρόνος αναμονής έχει σχεδόν μηδενιστεί, θέτοντας τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους πολίτες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αχαϊα: Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τις φωτιές
- Μελόνι: Υπάρχουν μικρά περιθώρια για ειρήνη στην Ουκρανία
- Air Canada: Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροπλάνα λόγω της απεργίας των αεροσυνοδών
- Τουρκία: Απορρίπτει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Πάτρα: Προθεσμία για τη Δευτέρα στον 25χρονο που κατηγορείται για εμπρησμό
- Πούτιν σε Τραμπ: Σταματάω τον πόλεμο με αντάλλαγμα το Ντόνετσκ
- ΗΠΑ: Πρόσφεραν στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά αποκλείουν ένταξη στη Συμμαχία
- Airbus: Το A320 εκθρονίζει το Boeing 737 και γράφει ιστορία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις