Επιχειρήσεις

Προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων από την Tesla: Νέες περικοπές τιμών μέσα σε 24 ώρες

Η μετοχή της Tesla έχει χάσει το 40% της αξίας της από τις αρχές του χρόνου

Σε νέες περικοπές στις τιμές της, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις για μείωση των τιμών κατά 2.000 δολάρια στα τρία βασικά της μοντέλα που διαθέτει στην αμερικανική αγορά, προχώρησε η Tesla του Έλον Μασκ.

Η Tesla ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου τη μείωση της τιμής του λογισμικού υποβοηθούμενης οδήγησης Full Self-Driving (FSD) κατά το ένα τρίτο, στα 8.000 δολάρια από 12.000 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, οι Αμερικανοί πελάτες μπορούν τώρα να αγοράσουν το λογισμικό FSD με 8.000 δολάρια ή να το χρησιμοποιούν πληρώνοντας μηνιαία συνδρομή 99 δολαρίων το μήνα. Η Tesla είχε μειώσει πριν λίγες μέρες και τη μηνιαία συνδρομή για τη χρήση του λογισμικού FSD στα 99 δολάρια από 199 δολάρια και είχε προσφέρει σε κάθε πελάτη της δωρεάν συνδρομή ενός μήνα.

Ο Έλον Μασκ έχει ποντάρει πολλά στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε αυξήσει τα έσοδα της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Το 2015, ο ιδιοκτήτης της Tesla είχε δηλώσει προς τους μετόχους του ότι τα αυτοκίνητα της Tesla θα αποκτούσαν “πλήρη αυτονομία” μέσα σε τρία χρόνια ενώ το 2016, είχε υποσχεθεί ότι η Tesla θα ήταν σε θέση να κατασκευάσει το αυτοκίνητο που θα μπορούσε να διασχίσει όλη την Αμερική χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση μέχρι τα τέλη του 2017.

Ωστόσο ακόμη και σήμερα η Tesla δεν έχει ακόμη καταφέρει να κατασκευάσει κάποιο ρομποταξί, αυτόνομο όχημα ή μια τεχνολογία μετατροπής των αυτοκινήτων της σε αυτοματοποιημένα οχήματα “επιπέδου 3”, όπως έχουν κάνει η Alphabet και η κινεζική Didi.

Οι περικοπές στην τιμή του λογισμικού FSB ακολούθησαν τις ανακοινώσεις της εταιρείας για περικοπές στις τιμές των αυτοκινήτων της Model Y, Model X και Model S στις ΗΠΑ κατά 2.000 δολάρια το καθένα, που έγιναν νωρίτερα, το βράδυ της Παρασκευής.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ μείωσε την τιμή για τη βασική έκδοση του Model Y στα 42.990 δολάρια, για τη βασική έκδοση του Model S στα 72.990 δολάρια και τη βασική έκδοση του Model X στα 77.990 δολάρια. Το Σάββατο, μαζί με τις περικοπές των τιμών στο FSB στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκαν επίσης οι ίδιες περικοπές τιμών κατά 2.000 δολάρια για όλα τα μοντέλα της Tesla που κυκλοφορούν στην αγορά της Κίνας.

Οι περικοπές των τιμών έχουν σαν στόχο την στήριξη των πωλήσεων της εταιρείας κι έρχονται σε μια δύσκολη συγκυρία για την Tesla, που πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε νούμερα για τις παραδόσεις των νέων αυτοκινήτων πρώτου τριμήνου τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς. Η μετοχή της Tesla έχει χάσει το 40% της αξίας της από τις αρχές του χρόνου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu