Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Επίσης τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 1030η/22.8.2024 συνεδρίασή του αποφάσισε:
Την Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων. Ο νέος Κανονισμός θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών athexgroup.gr.
Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «CAPITAL ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ» (LEI: 2138007PG2OUTZ3VRC44) κατ’ εφαρμογή της περ. (δ) της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 4514/2018.
Παράλληλα αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου συνολικού ύψους € 148.000 στην εταιρεία CAPITAL ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ» για παραβάσεις των διατάξεων του ν. 4514/2018 και του Κανονισμού ΕΕ 565/2017, κυρίως ως προς μείζονα οργανωτικά θέματα λειτουργίας της Εταιρίας, και πρόστιμο ύψους € 34.000 για παραβάσεις των διατάξεων του ν. 4557/2018 και της απόφασης 1/506/2009 του Δ.Σ. της Ε.Κ. ως προς θέματα που αφορούν στη νομοθεσία για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους € 70.000 στον κ. Γεώργιο Πολίτη υπό την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «CAPITAL ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ» (LEI: 2138007PG2OUTZ3VRC44) σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 και 3 του άρθρου 69 του ν. 4514/2018, για τις παραβάσεις που υπέπεσε η τελευταία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Apple: Ανησυχία για απώλειες 900 εκατ. δολαρίων από τους δασμούς
- Bestseller: Ανοίγει το πρώτο φυσικό κατάστημα Vero Moda στην Κύπρο
- ITER: Το παγκόσμιο στοίχημα για καθαρή πυρηνική ενέργεια
- Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Παιανίας σήμερα 02/05 ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Σ. Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ) για Νέο Αναπτυξιακό Νόμο: Δεν λαμβάνει υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ εγκρίνει την πρώτη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
- Νομική: Σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας στην ΕΛΑΣ για να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης
- Ucert/D Group: Εταιρείες πιστοποιήσεων με σχολή θεάτρου θέλουν να μεταμορφώσουν το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις