Επιχειρήσεις

Ψηφιακή κάρτα εργασίας και άνοιγμα νέων θέσεων στην συνάντηση Μιχαηλίδου – ΣΕΒ

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης σειράς συναντήσεων εργασίας που πραγματοποιεί η υπ. Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους

Συνάντηση με το Προεδρείο του ΣΕΒ είχε την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου η υπ. Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης σειράς συναντήσεων εργασίας που η «γαλάζια» υπουργός πραγματοποιεί με τους κοινωνικούς εταίρους.

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν τα θέματα που σχετίζονται με την αποτελεσματική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στη βιομηχανία, με τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, αλλά και η διασύνδεση των προγραμμάτων επιμόρφωσης, και επαγγελματικής κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε σχετικά: «Με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) είχα την ευκαιρία να συζητήσω διεξοδικά σειρά θεμάτων που κοινό παρονομαστή έχουν την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.

Μέσα από την εξασφάλιση περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, της αναπροσαρμογής της επαγγελματικής εκπαίδευσης όπως και των κοινωνικών προγραμμάτων κατάρτισης και της επανακατάρτισης εργαζομένων με σκοπό την αναβάθμιση συγκεκριμένων δεξιοτήτων.

Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για έτι περαιτέρω βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, ως επακόλουθο των ευοίωνων προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, της πτωτικής πορείας της ανεργίας και της αύξησης της απασχόλησης και των μισθών».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu