Παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Τακτικού Συνεδρίου, το πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας. Την παρουσίαση έκανε ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής, ενώ για τη φιλοσοφία του project μίλησε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος.
Στόχος είναι η Νέα Δημοκρατία να γίνει ένα ακόμη πιο σύγχρονο κόμμα, το οποίο θα βρίσκεται διαρκώς και έμπρακτα δίπλα στα μέλη του και σε κάθε πολίτη. Ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η συμμετοχικότητα και η ψηφιακή δημοκρατία, καθιστώντας τη Νέα Δημοκρατία ένα πρότυπο Ευρωπαϊκό κόμμα. Έτσι, το πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού εντάσσονται έργα που θα περιλαμβάνονται σε τρεις πυλώνες:
- Η αναβάθμιση της εμπειρίας των μελών
- Οι ψηφιακές λειτουργικές διαδικασίες
- Η εξέλιξη του μοντέλου λειτουργίας
Τους επόμενους μήνες θα παρουσιαστεί η εφαρμογή για κινητά MyND, η WebTV του κόμματος, καθώς και η ψηφιακή ακαδημία και η δημιουργία συστήματος ερευνών με στόχο την ενίσχυση του Κυβερνητικού έργου.
Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε εμβληματικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της, οι οποίες θα αποτελέσουν τον κορμό του προγράμματος για τον ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό της. Ανάμεσα σε αυτά ήταν η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου μελών, η αλλαγή λογισμικών συστημάτων, η μετάβαση των τεχνολογικών υποδομών στο cloud, το σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, τα δύο τελευταία συνέδρια είχαν έντονα ψηφιακά στοιχεία, οι εσωκομματικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν υβριδικά και υλοποιήθηκε η πλατφόρμα prosvasis.nd.gr η οποία προσβάσιμη για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Προκειμένου η λειτουργία της να είναι απόλυτα σύμφωνη με τις πιο σύγχρονες νομικές προδιαγραφές, κατά την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου η Νέα Δημοκρατία επικαιροποίησε στο καταστατικό της, αποτελώντας πλέον το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που λειτουργεί με άξονα ένα ψηφιακό μέλλον.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Financial Times: Ο Τραμπ πιέζει για ελάχιστους δασμούς 15 – 20% σε όλα τα προϊόντα της ΕΕ
- Βρετανικό δικαστήριο: Η JP Morgan πρέπει να σταματήσει τις αγωγές σε Viva και Καρώνη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου
- Reuters: Τα ελληνικά τάνκερ θα συνεχίσουν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο
- Φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων – Ο ηθοποιός βρισκόταν μέσα
- Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τα ΑΤΜ της Πειραιώς – Πυρά αντιπολίτευσης, θεατές κυβέρνηση και ΤτΕ
- Τυχερά παιχνίδια: Πάνω από 6,7 δισ. ευρώ ο τζίρος στο 5μηνο
- ΟΠΑΠ: Με 100% στη Stoiximan, καθώς εξαγόρασε το 15,51% με 91,6 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις