Οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν μετά το ράλι των τελευταίων ημερών
Σε ρυθμό ενσωμάτωσης των διαδοχικών υψηλών 15ετίας βαδίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από οκτώ σερί ημέρες ανόδου. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 11 Ιουλίου και μετά από περίπου δύο ώρες συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,43% στις 1960 μονάδες με την αξία των συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα, που σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν θέλουν να αποχωριστούν τις μετοχές τους, παρά μόνο λίγοι που θέλουν να ρευστοποιήσουν και να αποκομίσουν τα κέρδη τους μετά το ράλι των τελευταίων ημερών και κυρίως των τραπεζών. Η αγορά κινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο ρυθμό των τραπεζών και ενός μεγάλου deal που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, 10 Ιουλίου μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η συμφωνία αφορά τους ομίλους Motoroil και ΓΕΚ Τέρνα, οι οποίοι ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. Η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα κατά το ξεκίνημα της συνεδρίασης παρουσιάζει άνοδο 0,38% προσεγγίζοντας και ξεπερνώντας τα 21 ευρώ, που αποτελούν νέα μέγιστη τιμή εδώ και περίπου 25 χρόνια. Η μετοχή της Motoroil βρίσκεται στα ίδια με τα χθεσινά επιπεδα στα 24,9 ευρώ.
Κατά τα άλλα πρόκειται για μία ήρεμη συνεδρίαση με ορισμένους επενδυτές να ρευστοποιούν τραπεζικές μετοχές μετά το ράλι. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,87% και γι’ αυτό έχει και αρνητικό πρόπσιμο ο Γενικός Δείκτης.
Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει η άνοδος της Aegean +1,56% στα 13 ευρώ, της Jumbo +1,23%, η νέα άνοδος του ΟΛΘ +1,48% που έχει φθάσει τα 34,3 ευρώ, και η άνοδος της Σαράντης +1,54%.
Η μετοχήτης ΕΧΑΕ παραμένει πάνω από τα 7 ευρώ.
Πτωτικά εκτός από τις τράπεζες κινείται η μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ -1,22%, της ΔΕΗ -0,68%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,44%.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και εκεί επικρατούν πτωτιkές τάσεις με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να σημειώνει πτώση 0,79%, καθώς αναμένεται επιστολή της ΕΕ σχετικά με τους ια τους δασμούς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Allwyn: Άλμα 21% στα καθαρά έσοδα και EBITDA €443 εκατ. στο α’ τρίμηνο
- Κοινό βήμα Οικονομικού Πανεπιστημίου και Eurobank για τη νέα γενιά στελεχών στην ψηφιακή οικονομία
- Σύμβαση ΕΤΑΔ, Domes Resorts για το Ξενία Ουρανούπολης: Δελτία τύπου με «επενδύσεις», αλλά καμία απάντηση για τα ποσά όταν επικοινωνείς μαζί τους
- AKTOR: 30 υποτροφίες με εγγυημένη πενταετή εργασία
- Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις ξεκλειδώνουν την απανθρακοποίηση στην τσιμεντοβιομηχανία
- Η Google θωρακίζει το Android ενάντια στις AI απάτες και φέρνει νέες λειτουργίες πριν το Android 17
- Σωκράτης Κόκκαλης και Robeson Reeves ηγούνται του νέου Δ.Σ. της Bally’s Intralot
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου & ορισμός των ανεξάρτητων μελών του – Εκλογή Νέας Επιτροπής Ελέγχου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









