Συνέχεια στην πτώση έδωσαν σήμερα οι πωλητές στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο για ακόμη μία φορά υπερασπίστηκε τις 900 μονάδες, αν και πλέον οι δυνάμεις εξανεμίζονται και το κλίμα παραμένει αρνητικό.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,87% στις 902,98 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 899,99 μονάδων (-1,20%) και 911,46 μονάδες (+0,06%). Ο τζίρος ανήλθε στα 54,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 29,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 5,8 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,78%, στις 2.261,63 μονάδες, ενώ στο +0,36% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.259,45 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,61% στις 798,47 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ έκλεισε με απώλειες 3,29%, ενώ ΔΕΗ, Titan και MotorOil ακολούθησαν με πτώση που ξεπέρασε το 2%. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε ΕΧΑΕ, Aegean, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Πειραιώς, Εθνική και Φουρλής.
Στον αντίποδα, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης έκλεισαν με κέρδη 1,89% και 1,81% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, CocaCola, AlphaBank και Βιοχάλκο. Χωρίς μεταβολή οι Λάμδα και Ελλάκτωρ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Magnapharm: Nέος παίκτης στα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής από τη Ρουμανία
- Η οικογένεια Δάκου με ιστορία 151 ετών ενώνει «Μύλους» και «Ήλιος» και γίνεται Dakos Food Industries για το επόμενο μεγάλο βήμα
- Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την εκεχειρία στον Λίβανο, παγώνοντας τις ελπίδες για αποκλιμάκωση με το Ιράν
- Κομισιόν: Κινεί διαδικασία και κατά της Ελλάδας για ελλιπή εφαρμογή της οδηγίας κατά του ξεπλύματος χρήματος
- Τυχεροπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σε εξέλιξη μία ακόμη προσπάθεια σπίλωσης και παγίδευσής μου»
- Πλήγμα στον Τραμπ: Η Βουλή των ΗΠΑ ψήφισε μέτρο για τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άντεξαν κι έκλεισαν με κέρδη
- Θετικό «σήμα» της Alpha Trust στη Δημόσια Πρόταση της Alpha Bank
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








