«Έσπασε» στο τέλος το χρηματιστήριο Αθηνών και τελικά έκλεισε στα χαμηλά ημέρας και στις 600 μονάδες, καθώς οι πωλητές ενέτειναν τις εντολές τους σχεδόν σε όλο το φάσμα του ταμπλό, κάμπτοντας τους ούτως ή άλλως αδύναμους εναπομείναντες αγοραστές.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,59% στις 600,67 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 600,67 μονάδων (-1,59%) και 610,86 μονάδες (+0,08%). Ο τζίρος ανήλθε στα 45 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 3,9 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 1,46%, στις 1.460,08 μονάδες, ενώ στο -1,18% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 825,11 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,88% στις 313,77 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Aegean επέστρεψε στο αρνητικό της κανάλι σημειώνοντας απώλειες 6,84%, με την MotorOil και τη Eurobank να ακολουθούν με πτώση 4,49% και 4,23% αντίστοιχα. Η πτώση σε Φουρλή και ΓΕΚ Τέρνα έφτασε στο 3,51% και στο 3,22%, ενώ άνω του 2% ήταν οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, AlphaBank, Εθνική, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ.
Απώλειες που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς και Σαράντης, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Titan, CocaCola, Jumbo και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημείωσαν οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και Λάμδα, αλλά χωρίς καμία να καταφέρει ένα κλείσιμο πάνω από το 1%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άρειος Πάγος: Νέος εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου
- Προς αλλαγή στάσης ο Τραμπ για την Ουκρανία
- Ανακλήθηκε το λικέρ Mozart της εταιρείας Mozart Distillerie GmbH
- Φωτιά τώρα στα Μεσοχώρια Ευβοίας – Μήνυμα 112
- Κασσελάκης: Νέα δικογραφία στη Βουλή, εμπλέκει Θεοδωρικάκο
- Στο Καστέλι το Σάββατο ο Χρίστος Δήμας για αυτοψία στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο
- Εν ψυχρώ δολοφονία στην Αγία Παρασκευή, αναζητείται ο δράστης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κορωπί
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις