Στα επίπεδα των 800 μονάδων βούτηξε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να χάνει σχεδόν 20 μονάδες, υπό το βάρος της καθολικής πτώσης των τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης (πλην του Σαράντη) και της αβεβαιότητας που έρχεται από την αμερικανική όχθη του Ατλαντικού.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,28% στις 800,56 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 798,55 μονάδων (-2,53%) και 817,84 μονάδες (-0,17%). Ο τζίρος ανήλθε στα 66,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 39,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 25 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 2,21%, στις 1.907,58 μονάδες, ενώ στο -2,08% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.100,26 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 4% στις 481,01 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημείωσε βουτιά 6,08%, με την Εθνική και τον Ελλάκτωρ να ακολουθούν με απώλειες 5,41% και 5,20% αντίστοιχα. Στο -4,97% έκλεισε η Alpha Bank, στο -4,50% η ΕΧΑΕ, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχάλκο να σημειώνουν πτώση που ξεπέρασε το 3%.
Άνω του 2% ήταν η πτώση σε Coca Cola, Aegean, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil και ΔΕΗ και άνω του 1% σε ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλή, Eurobank και Λάμδα. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Jumbo, ενώ ο Titan έκλεισε χωρίς μεταβολή. Ο Σαράντης, στο φίνις, έκλεισε με κέρδη 0,11%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Magnapharm: Nέος παίκτης στα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής από τη Ρουμανία
- Η οικογένεια Δάκου με ιστορία 151 ετών ενώνει «Μύλους» και «Ήλιος» και γίνεται Dakos Food Industries για το επόμενο μεγάλο βήμα
- Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την εκεχειρία στον Λίβανο, παγώνοντας τις ελπίδες για αποκλιμάκωση με το Ιράν
- Κομισιόν: Κινεί διαδικασία και κατά της Ελλάδας για ελλιπή εφαρμογή της οδηγίας κατά του ξεπλύματος χρήματος
- Τυχεροπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σε εξέλιξη μία ακόμη προσπάθεια σπίλωσης και παγίδευσής μου»
- Πλήγμα στον Τραμπ: Η Βουλή των ΗΠΑ ψήφισε μέτρο για τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άντεξαν κι έκλεισαν με κέρδη
- Θετικό «σήμα» της Alpha Trust στη Δημόσια Πρόταση της Alpha Bank
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








