Η SoftBank Group, υποχώρησε κατά 9%
Πτωτικές τάσεις για τα ασιατικά χρηματιστήρια, στα οποία πραγματοποιήθηκε sell off, με τον ιαπωνικό Nikkei να σημειώνει απώλειες άνω του 3%, διευρύνοντας έτσι το εξαήμερο αρνητικό του σερί.
Η SoftBank Group, υποχώρησε κατά 9%, ενώ η Renesas Electronics ηγήθηκε των απωλειών του δείκτη, σημειώνοντας «βουτιά» άνω του 14%.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 2,24%. Το γεν σημείωσε επίσης τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ενίσχυσης έναντι του αμερικανικού δολαρίου, σημειώνοντας χαμηλό 11 εβδομάδων στα 152,28 έναντι του δολαρίου. Το Reuters ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να συζητήσει την αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα στις 30 και 31 Ιουλίου, καθώς και να περιγράψει λεπτομερώς ένα σχέδιο για τη μείωση στο μισό των αγορών ομολόγων της. Ξεχωριστά, μια ιαπωνική κυβερνητική επιτροπή συμφώνησε να αυξήσει το μέσο ελάχιστο ωρομίσθιο στη χώρα σε 1.054 γεν (6,90 δολάρια), ή 5%. Οι υψηλότεροι μισθοί προσφέρουν στην Τράπεζα της Ιαπωνίας περισσότερα περιθώρια να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων, καθώς ποντάρει σε έναν «ενάρετο κύκλο» αύξησης των τιμών και των μισθών.
Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 2,3% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το 2,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,2%, έναντι αύξησης 0,1% που αναμενόταν στη δημοσκόπηση του Reuters και αντιστροφής από την ανάπτυξη 1,3% που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 1,8%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε πτώση 2,32%. Ο δείκτης παρασύρθηκε από την εταιρεία SK Hynix, η οποία επίσης υποχώρησε κατά 6%, αφού ανακοίνωσε ιστορικά υψηλά τριμηνιαία έσοδα ύψους 16,42 τρισ. γουόν για το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 125% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 5,47 τρισ. γουόν, τα υψηλότερα των τελευταίων έξι ετών. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 4,12 δισ. γουόν.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,65%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 0,98%.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε το επιτόκιο μεσοπρόθεσμης διευκόλυνσης δανεισμού στο 2,3% από 2,5%, στην τελευταία της κίνηση για την τόνωση της οικονομίας μετά τη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού τη Δευτέρα.
Τέλος, στα ασιατικά χρηματιστήρια, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 0,94%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις