Ο δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 1% στις πρώτες συναλλαγές
Με πτώση ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωαγορές, καθώς το επενδυτικό κοινό έχει το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη των αμερικανικών δασμών σε Μεξικό, Καναδά και Κίνα, καθώς και σε ενδεχόμενα αντίμετρα.
Ο δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 1% στις πρώτες συναλλαγές στις ευρωαγορές, καθώς οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας — ένας από τους τομείς που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τους νέους δασμούς — σημείωσαν βουτιά κατά 2,7%.
Μεταξύ των εταιρειών που επηρεάστηκαν ήταν η Stellantis, κατασκευαστής των Dodge, η οποία έπεσε 4%, και η Mercedes Benz, η οποία σημείωσε πτώση 2,8%.
Από την άλλη πλευρά, η γαλλική αμυντική εταιρεία Thales παρουσίασε άνοδο 12% μετά την αναφορά υψηλότερων εσόδων και κερδών για το 2024. Η μετοχή της ήταν μία από τις πολλές ευρωπαϊκές αμυντικές κατασκευαστικές εταιρείες που κέρδισαν έδαφος τη Δευτέρα, λόγω των προσδοκιών για αυξημένες δαπάνες στην περιοχή.
Ο γερμανικός Dax διολίσθησε κατά 1,21%, ο γαλλικός CAC έχει πτώση 0,84% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο πέφτει κατά 0,40%.
Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κινείται καθοδικά κατά 0,87% και ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει «βουτιά» 1,07%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέση Ανατολή: Είκοσι δύο αραβικές και ισλαμικές χώρες καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ
- Πρακτορείο διανομής Αργος: 24ωρη απεργία, χωρίς εφημερίδες την Τετάρτη 18/06
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά κάλυψη η Mediobanca, βλέπει τιμή στόχο 28,80 ευρώ
- ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Αύξηση 2,3% του ΑΕΠ το 2024 – Κινητήριος “μοχλός” επενδύσεις και κατανάλωση
- METLEN: Ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία
- Θ. Κιουρτζής: “Εγινε μεγάλος ντόρος για τις αυξήσεις στα καύσιμα λόγω Μέσης Ανατολής”
- Σύρος: Στην ελίτ των ευρωπαϊκών πολιτιστικών προορισμών
- Μικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις