Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 1,45% στις 23.727 μονάδες
Πέφτουν στο άνοιγμα οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στους δασμούς που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε αρκετές χώρες που δεν είχαν έρθει σε συμφωνία.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 1,45% στις 23.727 μονάδες, όπως στο Λονδίνο ο FTSE υποχωρεί 0,57% στις 9.080 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC κινείται χαμηλότερα 1,39% στις 7.663 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ χάνει 1,3% στις 40.454 μονάδες, όπως στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται πτωτικά 0,53% στις 14.322 μονάδες.
Όλα τα βλέμματα στρέφονται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα σήμερα. Επιπλέον, τα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα της ευρωζώνης και της Γερμανίας θα παρέχουν περαιτέρω ενδείξεις για τις τρέχουσες τάσεις στο οικονομικό κλίμα της ηπείρου.
Στο εμπορικό μέτωπο, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες Πέμπτη το εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο επιβάλλονται υψηλότεροι τελωνειακοί δασμοί σε δεκάδες χώρες του κόσμου, με σκοπό «να αναδομηθεί το παγκόσμιο εμπόριο προς όφελος των αμερικανών εργαζομένων». Θα αρχίσουν να εισπράττονται στις 7 Αυγούστου, όχι από σήμερα όπως προβλεπόταν ως τώρα.
Οι χώρες εκείνες που υπέγραψαν συμφωνίες για το εμπόριο πριν από την προθεσμία υπόκεινται στους τελωνειακούς δασμούς που είχαν αναγγελθεί. Έτσι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα θα δουν τα προϊόντα τους να δασμολογούνται κατά 15%, η Βρετανία κατά 10%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Athens Innovation Summit 2025: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας καινοτομίας με καλεσμένο το νομπελίστα Demis Hassabis
- Unibios: Με ποσοστό 19,35% ο Αντώνιος Σβορώνος
- Βουλή: Ψηφίστηκε η παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός
- Κατά 37,8% αυξήθηκαν τα ενοίκια στην Αττική μέσα σε μια 5ετία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Βούλιαξαν ελέω δασμών Τραμπ
- Επίσκεψη στελεχών της ΑΑΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα στοιχεία που ζήτησαν
- Trastor: Απέκτησε πολυώροφο κτήριο γραφείων έναντι 21,47 εκατ. ευρώ
- Aktor: Αγορά 1 εκατ. μετοχών από την Winex του Αλέξανδρου Εξάρχου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις