Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 0,39% στις 23.892 μονάδες
Πτωτικά κινούνται στο άνοιγμα οι ευρωαγορές με την ανασφάλεια να επικρατεί στους επενδυτές καθώς η κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή κρέμεται μια «κλωστή» ενώ και τα Στενά του Ορμούζ δεν φαίνεται να ομαλοποιείται σύντομα η κατάσταση.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 0,39% στις 23.892 μονάδες, όπως στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 0,46% στις 8.226 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχωρεί 0,1% στις 9.977 μονάδες
Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει πτώση 0,2% στις 46.996 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται σταθεροποιητικά γύρω από τις 18.078 μονάδες.
Σποραδικές συγκρούσεις συνεχίστηκαν στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να πραγματοποιεί νέες επιθέσεις στον Λίβανο. Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι στοιχεία της πρότασης εκεχειρίας έχουν ήδη παραβιαστεί, ενώ η Τεχεράνη συνέχισε σε μεγάλο βαθμό να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ.
Οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να φτάσουν σε ιστορικό υψηλό τον Απρίλιο, καθώς οι χώρες της Ασίας αναζητούν εναλλακτικές προμήθειες για να καλύψουν τις απώλειες πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου με το Ιράν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοιξε η πλατφόρμα για το Πόθεν Εσχες με προθεσμία υποβολής έως τις 3 Νοεμβρίου
- Άνοδος στα κρατικά ομόλογα στην έναρξη της εβδομάδας καθώς υποχωρεί το πετρέλαιο και ενισχύεται το γιεν
- Champions League: Ουνιόν ή Μπόντο-Γκλιμτ για τον Ολυμπιακό και Καϊράτ ή Λέφσκι για την ΑΕΚ
- Το Ιράν ανεβάζει την πίεση και ποντάρει στη φθορά της Ουάσινγκτον
- Αισθητή υποχώρηση στις διαρρήξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση
- Έκρηξη στην κινεζική αγορά καταναλωτικών δανείων το 2025
- Στα πύρινα μέτωπα η Δυτική Αττική – Κρίσιμη μάχη σε Κανδήλι και βορειοανατολικά της Ψάθας
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








