Εκτός ελέγχου η φωτιά, εκκενώνεται ο Πλάτανος
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στο νότιο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμαρίου. Λίγο μετά τις 15:30 ενεργοποιήθηκε εκ νέου το 112, στέλνοντας μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Πλάτανος, ενώ νωρίτερα είχε ηχήσει για εκκένωση της περιοχής Βαθιακό.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Πλάτανος
🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Πλάτανος απομακρυνθείτε προς #Λοχριά
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 8, 2024
Σημειώνεται πως περί τις 12:30 είχαμε μια μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο πυρκαγιάς, με τις φλόγες να απειλούν εκ νέου την Αγία Παρασκευή – όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης στις 13:00.
Όπως διαβάζουμε στο cretalive, ο αέρας που φυσάει στην περιοχή δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, το οποίο όμως ενισχύεται από τις συνεχής ρίψεις νερού από αέρος.
Οι συνθήκες στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολες ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθουν κι άλλα εναέρια μέσα από την υπόλοιπη Ελλάδα, με την ελπίδα να υπάρξει μια θετική εξέλιξη πριν πέσει ο ήλιος, καθώς η κατάσταση είναι οριακή και σε επίπεδο ανθρώπινων δυνάμεων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι βρίσκονται στο πεδίο της μάχης είναι πλέον εξαντλημένοι. Εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί και λόγω της ζέστης αλλά και λόγω του τεράστιου πύρινου μετώπου, η ατμόσφαιρα είναι τόσο αποπνικτική που δεν μπορούν να αναπνεύσουν.
Υπενθυμίζεται πως οι συνθήκες ήταν δύσκολες και κατά την διάρκεια της νύχτας, ακόμη και για τους πολύ έμπειρους πυροσβέστες που έπρεπε να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από το «φαινόμενο της καμινάδας».
Εικόνα από το χωριό Αποδούλου όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης στις 12:39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Νέα ρεκόρ παραγωγής στην ΕΕ το 2025 – Πόσο συνέβαλλε η Ελλάδα
- Έρχονται νέα προγράμματα για προσιτή στέγη
- Tι σημαίνει η συμφωνία ΕΕ – Ινδίας για το ελληνικό ελαιόλαδο
- ΑΑΔΕ: Τέλος χρόνου για διορθώσεις και αλλαγές στο Ε9 του 2025
- Καιρός: Ξεκινούν από σήμερα το βράδυ καταιγίδες στα δυτικά – Πότε θα “χτυπήσουν” την Αττική
- Πώς η ανάκαμψη του δολαρίου ισοπέδωσε την τιμή του χρυσού
- Πλήρη απαγόρευση αντί για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο εξετάζει η ΕΕ
- Μετρό: Ανοιχτοί από 1/2 οι σταθμοί Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος και Άγιος Ιωάννης και μετά τις 21:40
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








