Πρόκειται για μια υπόθεση από τις εκατοντάδες καταγγελίες καταναλωτών σε όλη τη χώρα κατά του ΔΕΔΔΗΕ, θέμα που είχε αναδείξει το Financial Report
Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 120.000 ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ για περιπτώσεις ρευματοκλοπής περιλαμβάνει απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025.
Το Financial Report είχε αναδείξει πριν λίγες ημέρες (12/12) το θέμα των ρευμοτοκλοπών το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις από το κύμα καταγγελιών εκατοντάδων καταναλωτών σε όλη τη χώρα κατά του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με εξοντωτικές χρεώσεις και κατηγορίες για ρευματοκλοπή, χωρίς κάτι τέτοιο ούτε να τεκμηριώνεται ούτε βεβαίως να έχει συμβεί στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Μάλιστα, όπως ανέφερε στο δημοσίευμά του το Financial Report, οι καταναλωτές κάνουν λόγο για έναν ΔΕΔΔΗΕ που δεν διστάζει να κρεμάσει στα μανταλάκια ολόκληρες οικογένειες, βαφτίζοντάς τες ρευματοκλέφτες, χωρίς να παρουσιάζει πειστικά στοιχεία και χωρίς να δίνει πραγματικό δικαίωμα υπεράσπισης.
Η υπόθεση, για την οποία τώρα επέβαλε πρόστιμο η ΡΑΑΕΥ, αφορά σε καταγγελία καταναλωτή κατά του ΔΕΔΔΗΕ αρχικώς για υπέρογκες καταναλώσεις και ταυτόχρονη τιμολόγηση από δυο προμηθευτές, η οποία μετεξελίχθηκε σε υπόθεση διαπίστωσης ρευματοκλοπής.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η «καμπάνα» επιβλήθηκε «για παραβίαση των υποχρεώσεων εφαρμογής της διαδικασίας του ά. 95 ΚΔΕΔΔΗΕ ως προς τις προϋποθέσεις και τα στάδια ενεργειών κατά τη διαπίστωση ρευματοκλοπής και την συνεπή ενημέρωση του καταλογιζόμενου χρήστη, καθώς και των αντίστοιχων όμοιου περιεχομένου διατάξεων του Εγχειριδίου Ρευματοκλοπών και των αρχών της αποτελεσματικότητας και διαφάνειας ενεργειών ως προς τον εντοπισμό και την αποτροπή ρευματοκλοπών, για τη μη συνεπή τήρηση της υποχρέωσης εκ του άρθρου 87 ΚΔΕΔΔΗΕ για δέουσα εφαρμογή του άρθρου 95 ΚΔΔΕΔΗΕ επί ανακύψασας περίπτωσης ρευματοκλοπής κατά την εκτέλεση εργασιών σε μετρητή και για παραβίαση του άρθρου 27 του Νόμου ως προς την πληρότητα, ακρίβεια και αλήθεια των πληροφοριών που διαβιβάζονται στην Αρχή».
Όπως αναφέρει η απόφαση, το πρόστιμο υπολείπεται κατά πολύ του προβλεπόμενου στο νόμο, ωστόσο συνιστά εύλογη και επιεική κύωση για τις παραβάσης που διαπιστώθηκαν κατά την εξέταση της υπόθεσης.
Δείτε την απόφαση της ΡΑΑΕΥ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαράντης: Οκταμελής η νέα σύνθεση του ΔΣ – Ενισχύονται τα ανεξάρτητα μέλη
- Μητσοτάκης: Κατ΄αρχήν θετική η στάση μας στην αξιοποίηση «παγωμένων» ρωσικών κεφαλαίων για δάνειο στην Ουκρανία
- Χρηματιστήριο: Με απώλειες 0,14% στις 2.083,49 μονάδες και ισχυρές πιέσεις σε Eurobank και ΟΠΑΠ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος έθεσε εκτός ευρωομάδας τον Νίκο Παππά για απρεπή συμπεριφορά
- Wall Street: Κινείται σε αρνητικό έδαφος
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας
- ΡΑΑΕΥ: Πρόστιμο 120.000 ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ για περιπτώσεις ρευματοκλοπής
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τάσσεται υπέρ του «στρατιωτικού Σένγκεν» για ενδεχόμενη ρωσική επίθεση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









