Η εταιρεία θα προσφέρει μέρισμα 1,85 ευρώ το 2023, από 0,25 ευρώ το 2022
Άλμα σημείωσαν οι μετοχές της Renault στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Πέμπτης, αφού η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε ελαφρώς χαμηλότερα από τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη το 2023, αλλά ταυτόχρονα ανακοίνωσε ενίσχυση περιθωρίου και εσόδων αλλά και μια τεράστια αύξηση μερίσματος.
Η μετοχή της Renault βρέθηκε να σημειώνει άνοδο 7% στην πλατφόρμα Tradegate σε σύγκριση με το προηγούμενο επίσημο κλείσιμό της στα 37,69 ευρώ την Τετάρτη.
Η εταιρεία θα προσφέρει μέρισμα 1,85 ευρώ το 2023, από 0,25 ευρώ το 2022, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως οι Ford και General Motors που έδωσαν περισσότερα μετρητά στους επενδυτές.
Η εταιρεία εμφάνισε λειτουργικό περιθώριο 7,9%, αυξημένο από το 5,5% του 2022. Παράλληλα, αναμένει λειτουργικό περιθώριο περίπου 7,5% το τρέχον έτος και εμμένει στον στόχο για διψήφιο ποσοστό στο λειτουργικό της κέρδος έως το 2030.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις