Η έναρξη της συναλλαγής και το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών θα γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα, με την Δευτέρα 4 Μαρτίου να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, λέει το δημοσίευμα
Τo Tαμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα πουλήσει πιθανότατα το συνολικό ποσοστό 27% που έχει στην Τράπεζα Πειραιώς στις αρχές Μαρτίου, στο πλαίσιο της αποεπένδυσής του από τις τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται πηγή κοντά στη διαδικασία.
«Υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από πολλούς ξένους επενδυτές», δήλωσε μία άλλη πηγή με γνώση του θέματος.
Η Tράπεζα Πειραιώς, έχει χρηματιστηριακή αξία 4,9 δισ. ευρώ (5,3 δισ. δολάρια), γεγονός που σημαίνει ότι η πώληση της συνολικής συμμετοχής του ΤΧΣ θα απέφερε πάνω από 1 δισ. ευρώ.
Το ΤΧΣ άρχισε από το φθινόπωρο την αποεπένδυσή του από τις τράπεζες, πουλώντας ποσοστό 20% των μετοχών Alpha Bank, ενώ τον Οκτώβριο διέθεσε ένα μικρότερο ποσοστό που είχε στην Eurobank.
Η έναρξη της συναλλαγής και το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών θα γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα, με την Δευτέρα 4 Μαρτίου να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Στο 6,19% έπεσαν τα επιτόκια στα 30ετή στεγαστικά δάνεια
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικό πρόσημο όλοι οι δείκτες
- Αναβλήθηκε ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού – Φενέρ λόγω …βροχής
- Κακοκαιρία Byron: Μήνυμα 112 στην Αττική – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Υποκλοπές: Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
- Κακοκαιρία: Μόνο όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους
- Ταξί: Αναστέλλουν την απεργία, θα κυκλοφορήσουν κανονικά την Παρασκευή 5/12 στην Αττική
- To μεταλλικό νερό S.Pellegrino ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Ferrari
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








