"Η συνεχιζόμενη διαδικασία για το μερίδιο (πώληση) της Alpha Bank δεν θα καθυστερήσει την πώληση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, που σχεδιάζεται για τις επόμενες εβδομάδες", δήλωσε σύμφωνα με το Reuters τραπεζική πηγή
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διαδικασία για την πώληση μεριδίου 20% της Εθνικής Τράπεζας τις επόμενες εβδομάδες, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης.
Έχοντας διαθέσει περίπου 50 δισ. ευρώ για να στηρίξει τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης χρέους με αντάλλαγμα μετοχές στα τραπεζικά ιδρύματα, το κρατικό ΤΧΣ αποφάσισε φέτος να δρομολογήσει τη διαδικασία για την πώληση των μετοχών που έχει στην κατοχή του, σημειώνει το Reuters.
Τον προηγούμενο μήνα το ΤΧΣ πούλησε μερίδιο 1,4% της Eurobank πίσω στην τράπεζα και κάλεσε τους επενδυτές να υποβάλουν προσφορές για ένα μερίδιο 9,4% στην Alpha Bank το οποίο θέλει να εξαγοράσει η UniCredit.
Το ΤΧΣ κατέχει σήμερα ποσοστό 40,4% στην Εθνική, με χρηματιστηριακή αξία 4,9 δισ. ευρώ και άλλο ένα 27% στην Τράπεζα Πειραιώς.
“Η συνεχιζόμενη διαδικασία για το μερίδιο (πώληση) της Alpha Bank δεν θα καθυστερήσει την πώληση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, που σχεδιάζεται για τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε στο Reuters μια από τις πηγές.
Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές για το μερίδιο της Εθνικής.
Το πρακτορείο σημειώνει εξάλλου ότι η Ελλάδα έχει προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς η οικονομία της έχει ανακάμψει μετά από τρία διεθνή προγράμματα διάσωσης.
Επισημαίνει επίσης ότι η S&P Global αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα τον περασμένο μήνα.
Οι ελληνικές τράπεζες αναμένουν ισχυρά κέρδη φέτος και ελπίζουν να πληρώσουν μερίσματα το 2024, για πρώτη φορά από το 2010 όταν ξέσπασε στην Ελλάδα η κρίση χρέους, αναφέρει το πρακτορείο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιστορική στιγμή για τη MAN η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών
- Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος N. Αλούπης, πρώην CEO της Motorola Hellas
- Πούτιν με Ερντογάν: Η σύρραξη Ισραήλ – Ιράν πρέπει να τερματιστεί άμεσα
- United Media: Πήρε έγκριση από την Κομισιόν για την εξαγορά του 50% του Alpha TV
- Ιμάμογλου: Ποινή φυλάκισης 7 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας
- Ανω Σούλι Μαραθώνα: Μεγάλη φωτιά, σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα
- Έκθεση KPMG: Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ελλάδα
- Νάγκελ: Η ΕΚΤ να μην βιαστεί για νέες μειώσεις επιτοκίων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις