Ως αντίδραση στην εισβολή ρωσικών drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας
Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την άμυνα της ανατολικής πτέρυγάς του μετά την εισβολή ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Πολωνίας προ ημερών, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα ξεκινήσει επιχείρηση για να «ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της κατά μήκος της ανατολικής πτέρυγας», δήλωσε ο Ρούτε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Όπως είπε, το ΝΑΤΟ θα θέσει σε λειτουργία μια «ανατολική φρουρά», προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα της ανατολικής πτέρυγας της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι η απερισκεψία της Ρωσίας στον αέρα αυξάνεται σε συχνότητα.
«Είναι απερίσκεπτο και απαράδεκτο. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε την είσοδο ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε συμμαχικό εναέριο χώρο», δήλωσε ο Ρούτε, ανακοινώνοντας την επιχείρηση «Eastern Sentry».
Είπε ότι η «ανατολική φρουρά» θα συγκροτηθεί με πολυάριθμα μέσα από συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας που έχουν ήδη δεσμευτεί, άλλα και άλλων κρατών.
Ο ανώτατος διοικητής Άλεξους Γκρίνκιουιτς δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή του εδάφους της συμμαχίας.
«Η Πολωνία και οι πολίτες από ολόκληρη τη Συμμαχία θα πρέπει να είναι καθησυχασμένοι από την ταχεία αντίδρασή μας αυτή την εβδομάδα και τη σημαντική ανακοίνωσή μας εδώ σήμερα», είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aλλαγές στη Διοικητική Ομάδα του Ομίλου Μοτοδυναμική
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες, παρά την ανάκαμψη των πολύτιμων μετάλλων
- Intracom: Συμμετοχή θυγατρικής στις αυξήσεις κεφαλαίου των Regency και Athens Resort Casino
- Ρέι Ντάλιο: Ο κόσμος βρίσκεται «στο χείλος» ενός πολέμου κεφαλαίων – Κορυφαίο «καταφύγιο» ο χρυσός
- Δομική Κρήτης: Υπέγραψε σύμβαση 9,19 εκατ. ευρώ για επέκταση του λιμένα στην Ίο
- Jumbo: Βάζει τον πήχη των κερδών στα 310 – 320 εκατ. ευρώ για το 2026, αυξημένα κατά 5%
- Νέα οδός: Κυκλοφοριακές νυχτερινές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ προς Λαμία για εργασίες διαγράμμισης
- HORECA 2026: Έρχεται με πάνω από 500 κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες της αγοράς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








