Τον υψηλότερο ρυθμό καταγράφουν πάλι οι υπηρεσίες με 4,1%, που παραμένει σταθερός από τον Μάιο
Σχεδόν αμετάβλητος αναμένεται να είναι ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης με οριακή επιβράδυνση στο 2,5% τον Ιούνιο του 2024, από 2,6% τον Μάιο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat.
Στο 2,4% διατηρήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός και στην Ελλάδα τον Ιούνιο.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιούνιο (4,1%, σταθερός σε σύγκριση με τον Μάιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,5%, έναντι 2,6% τον Μάιο). Μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,7%, σταθερό σε σύγκριση με τον Μάιο) και ενέργεια (0,2%, έναντι 0,3% τον Μάιο).

Ως προς τις χώρες, ενδεικτικά ο πληθωρισμός στη Γερμανία σημείωσε μεγαλύτερη πτώση από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο – υποχώρησε στο 2,5% από 2,8% τον Μάιο, στο 2,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούνιο, από 2,6% τον Μάιο.
Αναλυτικά τα στοιχεία της Eurostat
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βιολάντα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας από την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Τρικάλων
- Ζελένσκι στη Διάσκεψη του Μονάχου: «Το Κίεβο καλείται πολύ συχνά σε παραχωρήσεις» – Ζητά εκεχειρία για τη διεξαγωγή εκλογών
- Αποχώρησαν από την Αθήνα οι αγρότες – Προειδοποιούν πως ο αγώνας συνεχίζεται
- Μητσοτάκης στην έκθεση HORECA 2026: Αισιοδοξία για την επόμενη τουριστική περίοδο, η οικονομία βρίσκεται σε ανάπτυξη
- Δυναμικό ξεκίνημα στην επιβατική κίνηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας
- Στάρμερ στη Διάσκεψη του Μονάχου: «Ανάγκη να υπάρξει μια σκληρή ισχύς έτοιμη για πόλεμο, αν χρειαστεί»
- Ευρωπαϊκή ρήτρα συλλογικής άμυνας ζητά η Φον Ντερ Λάιεν
- Σδούκου: Έως το τέλος του μήνα η ρύθμιση για το αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








