Επενδύσεις

Σε εκδήλωση της ΕΒΙΚΕΝ μελέτη για τις επιπτώσεις του υψηλού κόστους ενέργειας στην βιομηχανία

Tις επιπτώσεις του υψηλού κόστους ενέργειας στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων εξετάζει μελέτη της γερμανικής εταιρείας συμβούλων στρατηγικής Roland Berger που καταρτίσθηκε για την Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).

Η ΕΒΙΚΕΝ θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα, στην 1 το μεσημέρι, εκδήλωση με θέμα «Πέρα από μύθους: Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας αδυνατίζει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας» στην οποία θα παρουσιαστεί η  μελέτη της γερμανικής εταιρείας συμβούλων, η οποία προσεγγίζει το θέμα της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, συγκρίνοντας τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας της ελληνικής βιομηχανία με τις τιμές που ισχύουν σε άλλες ανταγωνίστριες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην βάση αυτή, η μελέτη της Roland Berger προτείνει λύσεις για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων του υψηλού ενεργειακού κόστους στην ελληνική βιομηχανική παραγωγή.  Την μελέτη θα παρουσιάσει το στέλεχος της Roland Berger κ. Παύλος Κλωνάρης.

Σημειώνεται πως η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας έχει διατυπώσει πρόσφατα σειρά τεκμηριωμένων θέσεων τόσο για την μείωση του κόστους ενέργειας, όσο και για την απελευθέρωση της αγοράς του φυσικού αερίου.

close menu