Επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το σχέδιο της Dimand για την ανακατασκευή και αξιοποίηση με νέες-μικτές χρήσεις του εμβληματικού παλιού βιομηχανικού ακινήτου «ΦΙΞ», στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.
Η Filma A.E., θυγατρική της Dimand, έχει υπογράψει προσύμφωνο από τον Φεβρουάριο για το 50% του εν λόγω βιομηχανικού ακινήτου και επί του παρόντος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη συζητήσεις για την απόκτηση του συνόλου του ακινήτου, οι οποίες όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων της Dimand, Νίκος Δήμτσας, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2023.
Το επενδυτικό πλάνο της Dimand για το «ΦΙΞ», σύμφωνα με τον κ. Δήμτσα, θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ και το νέο «ΦΙΞ» θα περιλαμβάνει μικτές χρήσεις, ήτοι γραφειακούς χώρους, εμπορικές χρήσεις, κατοικίες – θα υπάρξει δηλαδή και νέα δόμηση, πολιτιστικές χρήσεις και ενδεχομένως και ξενοδοχείο.
Το 1983 η εταιρεία κήρυξε πτώχευση, η ακίνητη περιουσία της περιήλθε στην Εθνική Τράπεζα και το 1991 μετά από πλειστηριασμό το συγκρότημα αγοράστηκε από ιδιώτες με στόχο την πολιτιστική εκμετάλλευση. Το 1994 η 4η Εφορεία Νεοτέρων μνημείων χαρακτήρισε το συγκρότημα ως έργο τέχνης εξαιρετικού ενδιαφέροντος και το υπουργείο Πολιτισμού, επί θητείας Θάνου Μικρούτσικου, χαρακτήρισε το σύνολο σχεδόν των κτηρίων ως ιστορικά – διατηρητέα μνημεία. Από την εν λόγω απόφαση εξαιρέθηκαν κάποια νεώτερα τμήματα του συγκροτήματος, τα οποία αξιοποιήθηκαν ως χώροι πολιτισμού και διασκέδασης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3ΜΗΝΟΥ 2026
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Οικονομική κατάσταση ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. (2026,Τριμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Οι συνέπειες του πολέμου στο Ιράν θα διαρκέσουν μήνες
- Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να φερθεί έξυπνα και να υψώσει λευκή σημαία»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σημαντικά κέρδη με το βλέμμα στις εξελίξεις στο Ιράν
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας του νόμου 3556/2007
- Πορτογαλία: Ετοιμάζεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη επιχειρήσεων του ενεργειακού κλάδου
- Πιερρακάκης στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να αντέξει αυτό το νέο σοκ»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








