Εντόπισε 33 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και 7πολεμικά πλοία γύρω από τη νήσο
Η Ταϊβάν μέτρησε 33 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και επτά πολεμικά πλοία γύρω από τη νήσο σε διάστημα 24 ωρών, με τον αριθμό τους να είναι ο υψηλότερος μετά τις προεδρικές εκλογές της 13ης Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ταϊβανέζικο υπουργείο Άμυνας.
Επίσης εντοπίστηκαν δύο κινεζικά αερόστατα πάνω από το στενό της Ταϊβάν, σύμφωνα με καταμέτρηση έως σήμερα το πρωί στις 06.00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο, ώρα Ελλάδας).
Από τα αεροσκάφη, σύμφωνα με το υπουργείο, τα 13 διέσχισαν τη διάμεση γραμμή στο Στενό της Ταϊβάν –ένα ανεπίσημο όριο μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, το οποίο το Πεκίνο δεν αναγνωρίζει.
Οι ψηφοφόροι της Ταϊβάν εξέλεξαν στην προεδρία τον Λάι Τσινγκ-τε από το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP), που υποσχέθηκε να προστατεύσει το έδαφος από τις «απειλές και τον εκφοβισμό» του Πεκίνου.
Η Κίνα, που θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της και έχει στόχο την επανένωσή της με το νησί, ακόμη και με τη βία αν χρειαστεί, χαρακτηρίζει τον Λάι επικίνδυνο αυτονομιστή και έχει απειλήσει τους υποστηρικτές του με ολέθριες συνέπειες.
Η Κίνα στέλνει στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή σχεδόν σε καθημερινή βάση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Coca Cola HBC: Πώληση 8.000 μετοχών από διευθυντικό στέλεχος
- Άνοιξαν οι σήραγγες στα Τέμπη
- Προωθούνται λιμενικά έργα 26 εκατ. σε Σούδα και Λευκάδα
- Ανοιχτό το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα
- Πρόστιμο 99 εκατ. ευρώ στην Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης μέσω του App Store
- Βρυξέλλες: Παράταση οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας έως 31 Ιουλίου 2026
- Επιβεβλημένη, λέει η αστυνομία η εκτροπή κυκλοφορίας στα μπλόκα
- Ανοίγει η Εγνατία οδός στο μπλόκο Κομοτηνής για τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








