Σε νέα επίπεδο ρεκόρ εκτινάχθηκαν οι ευρωπαϊκές τιμές του χάλυβα, καθώς οι αγορές προεξοφλούν την απαγόρευση των εισαγωγών από τη Ρωσία, κάτι που αναμένεται να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στα ήδη «σφιχτά» αποθέματα.
Ενδεικτικά, η τιμή στη βόρεια Ευρώπη αυξήθηκε κατά 10% και έφθασε την Παρασκευή στα 1.435 ευρώ ανά τόνο, όπως αποτυπώνεται στα εβδομαδιαία στοιχεία της Kallanish Commodities.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα των Βρυξελλών, τα οποία θα προβλέπουν την απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικών προϊόντων χάλυβα, θα τεθούν σε ισχύ το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο των κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί παίχτη – κλειδί για τους χαλυβο-παραγωγούς της Ρωσίας, η οποία αποκομίζει σημαντικά κέρδη από τις πωλήσεις στις ευρωπαϊκές χώρες.
Από την άλλη πλευρά, το εμπάργκο στον ρωσικό χάλυβα θα επιδράσει αρνητικά στα ήδη περιορισμένα αποθέματα, δεδομένου ότι η Ευρώπη ήδη αντιμετωπίζει ελλείψεις από τις μειωμένες εισαγωγές της Ουκρανίας, η οποία αποτελεί τον 5ο μεγαλύτερο προμηθευτή της Γηραιάς Ηπείρου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Karolos» πέρασε τα Στενά του Ορμούζ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Βούλιαξαν οι δείκτες καθώς το πετρέλαιο ανεβαίνει
- Κούβα: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να απαγγείλουν κατηγορίες στον 94χρονο Ραούλ Κάστρο
- GALAXY COSMOS MEZZ PLC - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - TRASTOR Α.Ε.Ε.Α.Π. 18 – 05 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 18 – 05 – 2026
- Βουλή: Ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ, από τη Νέα Αριστερά
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Εισαγωγή και έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








