32 σπίτια καμμένα στους γύρω οικισμούς στο Λουτράκι και δύο σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, παρά την ύφεση που παρατηρείται στα μέτωπα της Αττικής σε αντίθεση με το πύρινο μέτωπο που κατακαίει δασική έκταση στη Ρόδο. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πρόκειται για πολύ δύσκολη πυρκαγιά σε δύσβατα σημεία. Καίγονται πανύψηλα δένδρα 15 μέτρων, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων.
Πολύ καλύτερη η εικόνα στη Δυτική Αττική. Εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο ενώ βρίσκονται εκεί ισχυρές δυνάμεις για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Παρόλα αυτά υπάρχουν φωτιές εκτός περιμέτρου οι οποίες όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι διαχειρίσιμες.
Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Λουτράκι, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε περίπτωση που υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Καταμετρήθηκαν 32 σπίτια καμμένα στους γύρω οικισμούς και δύο σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.
Καλύτερη είναι η εικόνα και στο οδικό δίκτυο. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη νέα και την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών.
Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα και τα εναέρια μέσα, συνδράμοντας με τη σειρά τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Ειδικότερα, στη Ρόδο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό. Στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουλίου σε δασική έκταση στο Λευκόχωμα Λακωνίας είναι σε ύφεση και στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, παρά την ύφεση που παρατηρείται στην ένταση των ανέμων.
Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσουν από το Ισραήλ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air-Tractor μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η χώρα μας.
Στη Μεσσηνία συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε τρεις διαφορετικούς εμπρησμούς. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέση Ανατολή: Στους 224 οι νεκροί από τις Ισραηλινές επιθέσεις – Νέα ομοβροντία πυραύλων από το Ιράν
- Καιρός: Eως τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές
- Εξαιρετική χρονιά για την Generali Hellas το 2024
- Μέση Ανατολή: Ισραηλινό πλήγμα σε απόσταση 2.300 χιλιομέτρων εντός του Ιράν
- Χαρδαλιάς: Αυτοψίες σε αντιπλημμυρικά έργα στη Βάρη και τα Βριλήσσια
- Μακρόν: Στη Γροιλανδία για να επιδείξει την αλληλεγγύη της Γαλλίας και της ΕΕ
- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ: Χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό για την Εθνική Ανδρών
- Κικίλιας: Η κρίση στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις