Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε ευρωπαϊκό επίπεδο οδήγησε τις αποδόσεις των ομολόγων σε υψηλά έτους
Σε υψηλά έτους βρέθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αλλά και άλλων χωρών μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Οι επενδυτές έδειξαν κάποια σημάδια ανησυχίας για ενδεχόμενες αλλαγές στην Ευρώπη, όπου ενισχύθηκαν περισσότερο κόμματα της δεξιάς πτέρυγας, ανάμεσα στα οποία και ορισμένα της λαϊκής δεξιάς.
Το εκλογικό αποτέλεσμα συμπλήρωσε τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Ευρώπης μετά την πτώση των επιτοκίων την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίοι επεσήμαναν ότι θα χρειαστεί χρόνος για την επόμενη μείωση, κάτι που σημαίνει ότι θα περιμένουν πρώτα να δουν πως θα εξελιχθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό το καλοκαίρι.
Ετσι, η απόδοση του 10ετούς ομολόγους του γερμανικού δημοσίου έφθασε το 2,67% επιστρέφοντας σε επίπεδα Νοεμβρίου 2023.
Το 10ετές ελληνικό προσέγγισε απόδοση 3,75%που επίσης είναι η υψηλότερη από τον Νοέμβριο του 2023.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το 10ετές του αμερικανικού δημοσίου δεν επηρεάστηκε από τις ευρωπαϊκές εκλογές και παραμένει στα επίπεδα του 4,44% που δεν είναι τα υψηλότερα έτους (τον Μάιο είχε κάνει και 4,7%)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Νότια Αφρική πήρε βαθμό στο φινάλε με την Τσεχία
- Άλμα η μετοχή της Intel με καύσιμο αναφορά Τραμπ για συνεργασία με Apple
- Βανς: Το πετρέλαιο αρχίζει να κυλάει στα Στενά του Ορμούζ, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει στο Λίβανο
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ
- Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Χρέος μας η μείωση στην τιμή του αργού να περάσει στην αντλία»
- Eυρωπαϊκές αγορές: Aπώλειες και μεικτά πρόσημα μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της Fed
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία
- Καρυστιανού για απόφαση Αρείου Πάγου: Ο κ. Πιερρακάκης άρχισε να αναζητά οδούς διαφυγής για την αισχροκέρδεια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








