Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως το επίκεντρο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ανοιχτά του Δασκαλιού στη θαλάσσια περιοχή που δεν είναι υψηλής σεισμικότητας
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:33 το πρωί στην Ανατολική Αττική, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Βραυρώνας. Είχε εστιακό βάθος 13,4 χιλιομέτρα.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Αττικής.
Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως το επίκεντρο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ανοιχτά του Δασκαλιού στη θαλάσσια περιοχή που δεν είναι υψηλής σεισμικότητας, αλλά εμφανίζει μια διέγερση τις τελευταίες μέρες. “Δεν είναι περιοχή ανησυχίας, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά στην Αττική και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”.
Ο ίδιος είπε ότι άλλη τρία χιλιόμετρα την ίδια ώρα καταγράφηκε και άλλη δόνηση ίδιου μεγέθους ανοιτά της Αστυπάλαια σε μεγάλο εστιακό βάθος. Σημείωσε πως οι δυο δονήσεις δεν σχετίζονται και επίσης δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΛΘ: Αυξημένα κατά 9,7% τα καθαρά κέρδη στα 30,8 εκατ. ευρώ το 2025
- Τουρκία: Στους 9 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο – Νεκρός ο 14χρονος δράστης
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση Ο.Λ.Θ. Α.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες, τις πιο βαριές οι μετοχές των ειδών πολυτελείας
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
- Reuters: Ρώσοι χάκερς υπέκλεψαν 27 λογαριασμούς email του ΓΕΕΘΑ
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ (STOCK AWARDS)ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
- Έκθεση Ελεγκτικού Συνεδρίου: «Αγνώστου ιδιοκτήτη» 3,45 εκατ. ακίνητα στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








