Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο τέως υπουργός Υποδομών και Συγκοινωνιών Γκόραν Βέσιτς
Οι διωκτικές αρχές στη Σερβία προχώρησαν στη σύλληψη 11 ατόμων για την τραγωδία στο σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ανώτατης εισαγγελίας του Νόβι Σαντ, «για τους συλληφθέντες υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είναι υπεύθυνοι για την κατάρρευση του γείσου στο κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού».
Η σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS) μεταδίδει ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο τέως υπουργός Κατασκευών, Υποδομών και Συγκοινωνιών Γκόραν Βέσιτς, ο οποίος παραιτήθηκε τρεις ημέρες μετά το τραγικό γεγονός. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνελήφθη επίσης η διευθύντρια της Αρχής Σιδηροδρομικών Υποδομών (IZS) Γιέλενα Τανάσκοβιτς.
Η εισαγγελία αναφέρει ότι προχώρησε στις συλλήψεις «έπειτα από συλλογή και λεπτομερή ανάλυση όλων των στοιχείων που προέκυψαν από τις ανακρίσεις και την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε».
Για τις αναφερόμενες από την εισαγγελία αξιόποινες πράξεις, προβλέπεται ποινή φυλάκισης από δύο έως 12 χρόνια.
Την 1η Νοεμβρίου, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από την κατάρρευση του τσιμεντένιου γείσου πάνω από την είσοδο στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Νόβι Σαντ. Η κατάρρευση σημειώθηκε τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του σταθμού που διήρκησαν τρία χρόνια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σταύρος Παπασταύρου στο Fox News: Η πράσινη μετάβαση δεν είναι αυτοσκοπός
- Σκάφος του λιμενικού έπεσε πάνω σε λιμενοβραχίονα
- Μουντιάλ 2026: Ο απόλυτος οδηγός για την ποδοσφαιρική πανδαισία 104 αγώνων
- Ποιος από τους τρεις θα γίνει σήμερα παγκόσμιος Πρωταθλητής;
- Στις κάλπες οι δικηγόροι για το β΄γύρο των εκλογών στους συλλόγους τους
- Εργατικό δυστύχημα στο Ελληνικό: Νεκρός 25χρονος εργάτης στα έργα της Lamda Development
- Μπλόκα Αγροτών σε όλη την Ελλάδα: Δρόμους της οργής γέννησαν ευλογιά, σκάνδαλα και αγροτική πολιτική
- Από τον Πειραιά ξεκίνησε η αποξήλωση του δικτύου των τρόλεϊ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








