Στις αρχές του 2025 τοποθετείται μια πιθανή είσοδος, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες
Η πιθανή IPO της εταιρείας ένδυσης Shein στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου προχωρά με γοργούς ρυθμούς, καθώς όλο και περισσότερες τράπεζες εντάσσονται στην οικονομική της ομάδα. Με εκτιμώμενη αξία περίπου 50 δισεκατομμύρια λίρες, αυτή η κίνηση πυροδοτεί σημαντική συζήτηση.
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η Shein έχει προσλάβει στρατηγικά πρόσθετα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να ενισχύσει τις προοπτικές της για την αναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στο Λονδίνο.
Η Barclays Plc και η UBS Group AG επιλέχθηκαν ως υποστηρικτές, συνεχίζοντας το σερί που υπάρχει με την Goldman Sachs Group Inc, την JPMorgan Chase & Co και τη Morgan Stanley. Μέσω αυτών των συνεργασιών, η Shein στοχεύει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας IPO στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η εταιρεία μπορεί να εκτελέσει την IPO της το επόμενο έτος, αν και το χρονοδιάγραμμα παραμένει ρευστό. Οι συνεχιζόμενες συζητήσεις δείχνουν ότι ο προγραμματισμός μπορεί να προσαρμοστεί με βάση τις συνθήκες της αγοράς και τις στρατηγικές εκτιμήσεις.
Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, γνωρίζοντας ότι οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Αυτές οι δυναμικές παρουσιάζουν ευκαιρίες και προκλήσεις για τις φιλοδοξίες της Shein για τη δημόσια αγορά.
Σε ό,τι αφορά προπαρασκευαστικές προσπάθειες, η Shein έχει ξεκινήσει ανεπίσημες συζητήσεις με φορείς σε όλη την Ευρώπη, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσει πιθανούς επενδυτές. Αυτές οι συνεδρίες λειτουργούν ως πλατφόρμες για την αντιμετώπιση ερωτημάτων επενδυτών και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην αγορά.
Επιπλέον, αυτές οι αλληλεπιδράσεις θα μπορούσαν να αποδειχθούν καθοριστικές για τον μετριασμό του σκεπτικισμού από τους εμπειρογνώμονες του κλάδου, ορισμένοι από τους οποίους έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της Shein. Με την προώθηση διαφανών διαλόγων, η Shein στοχεύει να ενισχύσει τη θέση της μεταξύ των επενδυτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρυξέλλες: Στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για τα παγωμένα ρώσικα κεφάλαια μέσω αντιδράσεων
- Παναμάς: Ρεκόρ εσόδων από τη Διώρυγα, στα 2,9 δισ. δολάρια το 2025
- Ροστόφ: Τρεις νεκροί από επίθεση ουκρανικών drones σε πλοίο στο λιμάνι
- Metlen: Σύμβαση με τη γερμανική KNDS για κατασκευή τμημάτων 200 LEOPARD 2A8
- ΗΠΑ: Κατηγορούν την ΕΕ για μεροληπτικά μέτρα κατά αμερικανικών υπηρεσιών
- «Πράσινο φως» στην KIEFER για προμήθεια ρεύματος 800 MW
- Κύπελλο Ελλάδας: Η τελική βαθμολογία, τα νοκ άουτ και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








