Η συναλλαγή αποτιμά την εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια
Είσοδο στο αμερικανικό λιανεμπόριο κάνει ο κινέζικος κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Shein, καθώς εξαγοράζει την αμερικανική εταιρεία Everlane.
Ειδικότερα, ο κινεζικός ”γίγαντας” ηλεκτρονικού εμπορίου Shein αποκτά την αμερικανική εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων Everlane από τον πλειοψηφικό ιδιοκτήτη L Catterton, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.
Η συναλλαγή αποτιμά την εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, σε κάθοδο σε σχέση με τις αποτιμήσεις που είχε κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της άνθησης του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε τη συμφωνία το Σάββατο, ενώ μένει να προσδιοριστεί το πλαίσιο του deal για να ανακοινωθεί και επίσημα, με τις δύο επιχειρήσεις να μην προχωρούν ακόμα σε σχολιασμό.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Allbirds – μια άλλη κάποτε επιτυχημένη νεοσύστατη επιχείρηση λιανικής – αποκάλυψε ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο λίγες μέρες πριν κλείσει. Οι εταιρείες που άκμασαν κατά τη διάρκεια της άνθησης των ηλεκτρονικών αγορών έκτοτε δυσκολεύονται να διατηρήσουν την ανάπτυξή τους καθώς η καταναλωτική ζήτηση υποχώρησε.
Η Everlane προσπάθησε να ανακάμψει εν μέσω αυξανόμενου χρέους, σύμφωνα με το The Information. Η μάρκα, γνωστή για το μινιμαλιστικό, «ήσυχο πολυτελές» στυλ της, είναι αγαπημένη διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Meghan Markle.
Εν τω μεταξύ, η Shein πέρυσι άρχισε να προσφέρει σε άλλες μάρκες μόδας πρόσβαση στο δίκτυο παραγωγής ενδυμάτων της στην Κίνα ως υπηρεσία, ανέφερε το Bloomberg τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία αναζητούσε νέες ροές εσόδων καθώς οι αμερικανικοί δασμοί αύξησαν την πίεση στην κύρια δραστηριότητά της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σπούδασαν στην Οξφόρδη αλλά έγιναν υδραυλικός και ηλεκτρολόγος: Γιατί εγκατέλειψαν τις δουλειές γραφείου
- Νέο πρόγραμμα για ανέργους άνω των 30 ετών: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση
- Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στις μετοχές AI και ανακαλύπτουν ξανά Κίνα και Ινδία
- Η Κίνα σπάει τα κοντέρ στην ενέργεια: Επενδύσεις σχεδόν 1 τρισ. δολαρίων
- Αυστραλία: Οι κάτοικοι μπλόκαραν τεράστιο AI data center
- Από τον πόλεμο στα χωράφια: Η στρατιωτική τεχνολογία βρίσκει νέα χρήση
- ΕΕ και Βρετανία κοντά σε συμφωνία για την αγορά άνθρακα: Τι αλλάζει μετά το Brexit
- Πόσο ρεύμα «καίνε» ChatGPT, Claude, DeepSeek
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








