Περιμένει το οριστικό ΟΚ από την Κίνα
Η διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης γρήγορης μόδας Shein εξασφάλισε έγκριση από τη βρετανική Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) για τη σχεδιαζόμενη αρχική δημόσια προσφορά της στο Λονδίνο.
Η έγκριση της FCA σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην επιδίωξη της εταιρείας που ιδρύθηκε στην Κίνα για εισαγωγή στο Λονδίνο, αφού κατέθεσε εμπιστευτικά έγγραφα στη βρετανική ρυθμιστική αρχή τον περασμένο Ιούνιο.
Ωστόσο, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αναταραχή στην αγορά που προκάλεσαν οι δασμοί 145% του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα κινεζικά προϊόντα και οι αυστηρότεροι κανόνες για τις αφορολόγητες αποστολές από την Κίνα στις ΗΠΑ.
Η Shein, η οποία πουλά φορέματα αξίας 10 δολαρίων και τζιν αξίας 12 δολαρίων σε περισσότερες από 150 χώρες και η αξία της αποτιμήθηκε στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο άντλησης κεφαλαίων το 2023, θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσει εγκρίσεις από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, ιδίως την Επιτροπή Ρυθμιστικών Αρχών της Κίνας (CSRC), για την εισαγωγή στο Λονδίνο, δήλωσαν πηγές.
Η εταιρεία τις τελευταίες εβδομάδες ενημέρωσε την CSRC για την έγκριση της FCA, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη το πράσινο φως από τη ρυθμιστική αρχή, δήλωσε μία από τις πηγές.
Η Shein, της οποίας τα ρούχα παράγονται σε χιλιάδες εργοστάσια κυρίως στην Κίνα, ζήτησε πέρυσι την έγκριση του Πεκίνου για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία μετέφερε την έδρα της από τη Ναντζίνγκ της Κίνας στη Σιγκαπούρη το 2022.
Η κατάθεση της Shein στην CSRC την καθιστά υποκείμενη στους νέους κανόνες του Πεκίνου για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο για τις κινεζικές εταιρείες που θα εισαχθούν στο εξωτερικό, ανέφεραν πηγές.
Η Shein δεν έχει στην ιδιοκτησία της ούτε λειτουργεί εγκαταστάσεις παραγωγής και αντ’ αυτού προμηθεύεται τα προϊόντα της από περίπου 5.800 τρίτους συμβεβλημένους κατασκευαστές κυρίως στην Κίνα, γεγονός που την υποβάλλει στους κανόνες εισαγωγής της CSRC, ανέφερε προηγουμένως μια άλλη πηγή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eurobank Research: Η ενεργειακή κρίση ξαναγράφει τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας
- Η SpaceX εκτοξεύει τις δυνατότητες του Claude Code με διπλάσια όρια για τους χρήστες Pro και Max
- Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με την ΕΕ, διαμυνήει το Κρεμλίνο
- ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Ανδρουλάκης: Η πρότασή μας για τετραήμερη εργασία είναι για μεγάλες επιχειρήσεις
- Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με «πολύ υψηλότερους» δασμούς εάν δεν υπογραψεί εμπορική συμφωνία μέχρι τις 4 Ιουλίου
- Ο Ντε Γκίντος συνδέει τα Στενά του Ορμούζ με το “ραντεβού” της ΕΚΤ τον Ιούνιο
- ΕΕ: «Πράσινο φως» στο αμερικανικό καύσιμο Jet A για τις αεροπορικές εν μέσω κρίσης στα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









