Σαφές μήνυμα στιςΗΠΑ να απομακρυνθούν από τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου, έστειλε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ.
Συγκεκριμένα, ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε τις χώρες να απομακρυνθούν από μια «νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου», λέγοντας ότι η ιστορία έχει επανειλημμένα δείξει ότι η αντιπαράθεση προκαλεί μόνο καταστροφικές συνέπειες.
Οι δηλώσεις του προέδρου Σι έρχονται σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για την Ταϊβάν και καθώς κλιμακώνονται οι φόβοι για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην εκδήλωση The Davos Agenda, ο Σι είπε: «Πρέπει να απορρίψουμε τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και να επιδιώξουμε την ειρηνική συνύπαρξη».
«Ο κόσμος μας σήμερα απέχει πολύ από το να είναι ήρεμος.
Οι ρητορικές που πυροδοτούν το μίσος και την προκατάληψη αφθονούν. Πράξεις περιορισμού, καταστολής ή αντιπαράθεσης που προκύπτουν κάνουν κακό στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το CNBC.
Το 2017, ο ηγέτης της Κίνας είχε προκαλέσει αίσθηση στο Νταβός όταν υπεραμύνθηκε των ελευθέρων συναλλαγών και της παγκοσμιοποίησης, την στιγμή της ανάληψης της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους φόβους που το γεγονός είχε προκαλέσει για αναβίωση του προστατευτισμού.
Σήμερα, ο Σι εμφανίσθηκε και πάλι ως υποστηρικτής της πολυμέρειας στις διεθνείς σχέσεις και προειδοποίησε για τις εντάσεις που κυριαρχούν στην διεθνή σκηνή.
«Καταστροφικές οι συγκρούσεις»
«Η ιστορία έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι η αντιπαράθεση δεν λύνει προβλήματα.
Προκαλεί μόνο καταστροφικές συνέπειες. Ο προστατευτισμός και η μονομέρεια δεν μπορούν να προστατεύσουν κανέναν
Εν τέλει βλάπτουν τα συμφέροντα των άλλων καθώς και τα δικά τους.
Ακόμη χειρότερες είναι οι πρακτικές ηγεμονίας και εκφοβισμού, που έρχονται σε αντίθεση με τον ρου της ιστορίας».
Ο Σι ανέφερε ότι «ο σωστός δρόμος προς τα εμπρός για την ανθρωπότητα είναι η ειρηνική ανάπτυξη και η αμοιβαία κερδοφόρα συνεργασία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








