Ετήσια επιδότηση επιτοκίου για την αγορά πρώτης κατοικίας θέτει σε εφαρμογή το Πεκίνο
Σε κίνηση για την τόνωση της εγχώριας κτηματαγοράς προχωρά η κινεζική κυβέρνηση, εγκαινιάζοντας από την 1η Οκτωβρίου 2026 ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίων.
Το μέτρο αποσκοπεί στην άμεση ελάφρυνση του οικονομικού βάρους για όσους αποκτούν την πρώτη τους κατοικία, με στόχο να αναζωογονηθεί η ζήτηση στον ευαίσθητο τομέα των ακινήτων.
Η πρωτοβουλία αυτή θα εφαρμοσθεί πιλοτικά για διάστημα ενός έτους. Βάσει της κοινής οδηγίας που δημοσιοποίησαν στις 29 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Οικονομικών, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και η Εθνική Αρχή Χρηματοοικονομικής Ρύθμισης, οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες θα καλύπτουν ετήσιο ποσοστό 1% του επιτοκίου για τους δικαιούχους.
Πρόκειται για την πρώτη φορά στα χρονικά που η κεντρική διοίκηση της χώρας παρεμβαίνει απευθείας στη στεγαστική πίστη παρέχοντας επιδότηση επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις χθεσινές πιέσεις
- Ρεκόρ με 9,3 εκατ. επιβάτες στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ το οκτάμηνο
- Αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη της Αθήνας το Σαββατοκύριακο
- Επέκταση της Pandora στην Ασία με νέα μονάδα στο Βιετνάμ
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - E.IN.S. Α.Ε. - E.IN.S. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Σημαντικό βήμα ενίσχυσης της στεγαστικής αγοράς στην Κίνα
- Η Lidl φέρνει το “NeckCroissant” από το Paris Fashion Week στην Ελλάδα
- Ομόλογα: Γιατί οι αγορές θυμούνται το 1994 και γιατί η Γαλλία αποτελεί νέα εστία ανησυχίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








