Στο εδώλιο δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ και εκπρόσωπος της εταιρείας ασφαλείας Interstar Security που σχετίζεται με το σύστημα επιτήρησης
Μετά από μήνες καθυστερήσεων, διακοπών και δικονομικών «εμπλοκών», συνεχίζεται σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας η δίκη που αφορά τη διαχείριση κρίσιμου βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν από τη σύγκρουση στα Τέμπη. Η διαδικασία φιλοξενείται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, επιλογή που έγινε λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και των περιορισμών που είχαν τεθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η μη προσκόμιση στον εφέτη ανακριτή βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ξεκίνησε το εμπορικό τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, αλλά και καταγγελίες για εγγραφές νέων δεδομένων σε ψηφιακούς δίσκους στους πρώτους μήνες μετά το δυστύχημα. Σημειώνεται ότι το επίμαχο υλικό έχει περιγραφεί ως «χαμένο» και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμφανίστηκε περίπου δύο χρόνια μετά την τραγωδία.
Να σημειωθεί πως τα αγροτικά μπλόκα που βρίσκονται κατά μήκος της Εθνικής Οδού δεν θα σταθούν εμπόδιο και όπως έχουν δηλώσει επανηλλειμμένως θα στηρίξουν με κάθε τρόπο την πρόσβαση των διαδίκων στη Λάρισα.
Οι κατηγορούμενοι και οι πράξεις που αποδίδονται
Στο εδώλιο κάθονται δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ και ο εκπρόσωπος εταιρείας ασφαλείας (Interstar Security) που σχετίζεται με το σύστημα επιτήρησης. Οι κατηγορίες (σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση) αφορούν υπεξαγωγή εγγράφων, απείθεια και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.
Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο με φόντο διαδοχικές μεταθέσεις και συνεδριάσεις που, για μεγάλο διάστημα, δεν μπήκαν στην ουσία, καθώς κυριάρχησαν πρακτικά και δικονομικά ζητήματα (αιτήματα αναβολής και διακοπής, ωράριο, χωρητικότητα αίθουσας).
Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 28 Νοεμβρίου το δικαστήριο αποδέχθηκε διακοπή έως τις 19/12 προκειμένου να εξευρεθεί καταλληλότερη αίθουσα, με αφορμή και τις ενστάσεις για τις συνθήκες διεξαγωγής. Επίσης είχε τεθεί ακόμη και όριο εισόδου ακροατηρίου ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή.
Η δίκη είχε αρχικά προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euroleague: Επιστροφή στις ήττες ο Παναθηναϊκός με αντι-μπάσκετ
- Estee Lauder: Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το 2026 – Βουτιά 22% για τη μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Τα αμετάβλητα επιτόκια ΕΚΤ και BoE έφεραν απώλειες
- AKTOR: Η νέα διοικητική δομή του ομίλου και των θυγατρικών
- Κομισιόν: Επενδύσεις 347 εκατ. ευρώ για βελτίωση της ασφάλειας των υποβρύχιων καλωδίων
- Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ο στρατιωτικός που συνελήφθη για κατασκοπεία
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Απόκτηση επιπλέον συμμετοχής σε συγγενή εταιρεία – διαδικασία αξιολόγησης καταλληλότητας
- Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» – Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος αυτοψιών στο εργοστάσιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








