Όπως ευφυή κτίρια, παρακολούθηση περιβαλλοντικών φαινομένων, προστασία βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων και πράσινος μετασχηματισμός της παραγωγής
Η SingularLogic, μέλος του Ομίλου Space Hellas, ενισχύει δυναμικά την παρουσία της στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και της αειφορίας, αναλαμβάνοντας σημαντικό ρόλο σε πέντε νέα ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα, που ξεκίνησαν το 2024 και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon Europe, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Με τα έργα αυτά, η εταιρεία επεκτείνει το ρόλο της σε κρίσιμους τομείς, όπως τα ευφυή κτίρια, η παρακολούθηση περιβαλλοντικών φαινομένων, η προστασία της βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων και ο πράσινος μετασχηματισμός της παραγωγής, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.
Συγκεκριμένα, με τα έργα CLIMRES και DATAWISE, που εντάσσονται στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Built4People και έχουν λάβει χρηματοδότηση ύψους €5,0 εκ. το κάθε ένα, η SingularLogic συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον τομέα των ανθεκτικών πόλεων και των έξυπνων κτιριακών υποδομών. Στο πλαίσιο αυτών των έργων, η εταιρεία αναπτύσσει λύσεις που συμβάλλουν στην ασφαλή διαχείριση δεδομένων, καθώς και στην αξιολόγηση και παρακολούθηση κτιριακών υποδομών και πόλεων.
Παράλληλα, συμμετέχει στα έργα ENHANCE και ENFORCE, τα οποία βασίζονται στην Επιστήμη των Πολιτών (Citizen Science), αξιοποιώντας την ενεργή συμβολή τους στη συλλογή δεδομένων μέσω επιστημονικά δομημένων πρωτοκόλλων, αλλά και ενσωματώνοντας δορυφορικά δεδομένα, με στόχο την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση περιβαλλοντικών φαινομένων. Το έργο ENHANCE επικεντρώνεται στην υγεία των παράκτιων ζωνών μέσω ανάπτυξης εξειδικευμένων εφαρμογών, έχοντας λάβει χρηματοδότηση ύψους €1,7 εκ.. Το έργο ENFORCE στοχεύει στη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων που διευκολύνουν τον έλεγχο της συμμόρφωσης με την περιβαλλοντική νομοθεσία, όπως την προστασία της βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων, τον έλεγχο έναντι της παράνομης υλοτομίας και της μόλυνσης του περιβάλλοντος και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους €6,4 εκ.. Η SingularLogic έχει αναλάβει το συντονισμό της ανάπτυξης των ψηφιακών πλατφορμών και των δύο έργων, με έμφαση στην ενσωμάτωση ετερογενών δεδομένων και εργαλείων.
Επιπρόσθετα, με το έργο MaaSAI, που έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους €7,0 εκ., η SingularLogic επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών που αξιοποιούν τεχνολογίες blockchain, με στόχο να διασφαλίσουν τη διαφάνεια και την ιχνηλασιμότητα στην παραγωγή και να διευκολύνουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ προμηθευτών συστημάτων παραγωγής (Πάροχοι) και βιομηχανικών εταιρειών (Καταναλωτές), σε ένα οικοσύστημα Manufacturing-as-a-Service (MaaS), με ευελιξία, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται ο ψηφιακός και περιβαλλοντικά βιώσιμος μετασχηματισμός της βιομηχανίας.
Η SingularLogic, γι’ αυτά τα πέντε έργα έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση που ξεπερνά τα €2,0 εκ., επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τη μετάβαση σε μία πράσινη και ψηφιακή οικονομία.
Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών η εταιρεία εμβαθύνει την τεχνογνωσία της σε τομείς που σχετίζονται με τη διαλειτουργικότητα δεδομένων, τους ευρωπαϊκούς χώρους δεδομένων και την ενσωμάτωση πολύπλοκων συστημάτων που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής, όπως η Ανάλυση Δεδομένων από δορυφόρους και drones, τα Ψηφιακά Δίδυμα (Digital Twins), η Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR/VR). Με τον τρόπο αυτό, ισχυροποιεί το ρόλο της ως κορυφαίος τεχνολογικός πάροχος ψηφιακών λύσεων που συμβάλλουν ουσιαστικά στην περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πούτιν στον Τραμπ: Έτοιμος για διαπραγμάτευση ενός MoU με το Κίεβο για πιθανή εκεχειρία
- Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Γαλανός
- Εθνική Ασφαλιστική: Παίρνει πίσω τη ρύθμιση για τα παλαιά συμβόλαια υγείας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μικτά πρόσημα – Πέταξε με 6,4% η Ryanair
- ΝΔ: Νομικά αβάσιμη και ατεκμηρίωτη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Προανακριτική
- Austriacard: Μείωση 50,5% των καθαρών κερδών στα 2,6 εκατ. ευρώ το α΄τρίμηνο
- Titan: Ολοκληρώθηκε η πώληση εργοστασίου τσιμέντου στην Τουρκία
- Ταχιάος: Προς δημοπράτηση το φράγμα Αχυρών στην Αιτωλοακαρνανία για 12,4 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις