Η προσφορά αφορά 727 πένες σε μετρητά ανά μετοχή της Aquis
Με μια συμφωνία ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, η ελβετική SIX Group AG αποκτά την Aquis Exchange, έναν κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών συναλλαγών και χρηματοοικονομικών δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η προσφορά αφορά 727 πένες σε μετρητά ανά μετοχή της Aquis, που αντιπροσωπεύει 120% premium στην τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Έχει προταθεί ομόφωνα από τους διευθυντές της Aquis, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δευτέρας. Οι μετοχές της Aquis διαπραγματεύονταν στις 705 πένες στις 9:02 π.μ. στο Λονδίνο.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η συμφωνία θα ήταν η μεγαλύτερη για τη SIX από την εξαγορά της Bolsas y Mercados Espanoles SA, του διαχειριστή του χρηματιστηρίου της Ισπανίας, έναντι περίπου 2,8 δισ. ευρώ (3 δισ. δολάρια) το 2020. Η εταιρεία δήλωσε ότι η συμφωνία θα της επιτρέψει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο χρηματιστήριο πέραν της Ελβετίας και της Ισπανίας και να προσθέσει την τεχνολογία και τα προϊόντα δεδομένων της βρετανικής εταιρείας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της SIX Jos Dijsselhof δήλωσε στο Bloomberg νωρίτερα φέτος ότι η εταιρεία αναμένει να πραγματοποιήσει μια σημαντική εξαγορά τα επόμενα χρόνια. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναζητούν τρόπους για να παραμείνουν ανταγωνιστικά εν μέσω σχετικά σταθερών όγκων τα τελευταία χρόνια λόγω του κατακερματισμού των τόπων διαπραγμάτευσης και της αραίωσης της ρευστότητας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία αποτιμά την Aquis σε περίπου 207 εκατ. λίρες Αγγλίας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των ιδίων μετοχών για τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών και 225 εκατ. λίρες Αγγλίας σε πλήρως απομειωμένη βάση.
Η Aquis, η οποία ιδρύθηκε το 2012, λειτουργεί έναν πανευρωπαϊκό πολυμερή μηχανισμό διαπραγμάτευσης μετοχών σε μετρητά, ο οποίος καλύπτει συνολικά 16 ευρωπαϊκές αγορές. Διαχειρίζεται το χρηματιστήριο Aquis Stock Exchange στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την αδειοδότηση ιδιόκτητων τεχνολογιών υποδομής αγοράς και δεδομένων αγοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γ. Μανιάτης: «Με ενεργειακή απομόνωση κινδυνεύει η Κύπρος – Τουρκία και ψευδοκράτος προχωρούν σε μεταξύ τους ηλεκτρική διασύνδεση»
- ΗΠΑ: Tροχάδην για να αποτραπεί ολικό shutdown – Παράταση διαπραγματεύσεων για την επιδότηση της ICE
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 60.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας το 2025 – 2026
- Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”, μόνο γαλάζια νερά – Αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά μας δικαιώματα
- Πόσο πιθανή είναι μία ανεξέλεγκτη πτώση του δολαρίου – Πέντε κρίσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις
- Βιολάντα: Διευρυμένη έρευνα για εγκληματικά λάθη και κενά σε ασφάλεια
- Υπόθεση Έπσταϊν: Το νησί της ανομίας, τα μέιλ του Μασκ και τα ξέφρενα πάρτι
- Σε σταυροδρόμι ο πόλεμος και η οικονομία της Ρωσίας – Σήμερα νέες συνομιλίες για ειρήνευση στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








