Οι τελικές αποφάσεις, όπως είπε, θα ληφθούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας νέος κύκλος επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος άφησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτές οι αποφάσεις θα τελεσιδικήσουν προς το τέλος του Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου και με δεδομένο ότι θα υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για τις τιμές των παρόχων.
Ο Υπουργός τόνισε, επίσης, ότι, αν τελικά αποφασιστεί αυτό, θα υπάρξουν κονδύλια.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Σκυλακάκης έκανε λόγο για την έντονη εποχικότητα που χαρακτηρίζει την αγορά ενέργειας, τονίζοντας «η ζήτηση για ρεύμα το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται. Έχουμε 4-5 γιγαβάτ το φθινόπωρο, 5-6 τον χειμώνα, 3,5-5 την άνοιξη και 7,5 με 10 ή 11 το καλοκαίρι. Αυτή η πολύ μεγάλη ζήτηση του καλοκαιριού μας σπρώχνει εποχικά σε υψηλές τιμές το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο».
Εξάλλου, για το αν θα παραμείνει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο των επιδοτήσεων για το προσεχές μέλλον, απάντησε πως αυτό είναι κάτι που «έχει απαντηθεί με έργα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eurobank Research: Φτιάχτηκε «μαξιλάρι» από τα φοροέσοδα στον Προϋπολογισμό του 2026
- Δύο νέες περιοχές στον κατάλογο των Προστατευόμενων Τοπίων
- Βουλή: Με ψήφους ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για την επέκταση των αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
- Βοιωτία: Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης διά θαλάσσης στον Άγιο Βασίλειο – Οι φλόγες μπήκαν στην Ξηρονομή
- ΔΕΔΔΗΕ: Μόλις στο 1% των πυρκαγιών αποδίδεται ευθύνη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. - ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ 03 – 08 – 2026
- ΤτΕ: Ακριβότερα στο 4,74% τα υφιστάμενα δάνεια τον Ιούνιο – Στο 4,39% το περιθώριο επιτοκίου
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








